Canik Belediyesi’nden Çiftçiye Destek


Canik Belediyesi’nden Çiftçiye Destek

Canik Belediyesi, ilçedeki çiftçilere ücretsiz gübre desteği veriyor

Canik’te tarımsal üretim verimliliği arttırmak ve yeni ürünlerin yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla desteklerini sürdüren Canik Belediyesi, ilçedeki çiftçilere ücretsiz gübre desteği verecek.

İlçedeki çiftçilere gerçekleştirdiği destek programlarıyla sertifikalı buğday tohumu ve gübre desteği sağlayan Canik Belediyesi, ilçede buğday yetiştiren çiftçilerle, buğday üretimindeki verimliliği arttırmak amacıyla özel olarak üretilen, toprak yapısına uygun buğday altı gübrelerini buluşturacak. Canik Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere ücretsiz gübre dağıtımı gerçekleştirilecek olan Canik Belediyesi Buğday Üreticilerine Gübre Dağıtım Programı, 17 Ekim 2023 tarihinde Salı günü, saat 14.00’de Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki çiftçilere yönelik desteklerin süreceğini ifade etti.

Üretimde Verimlilik Arttırılacak

İlçede gerçekleştirdiği toprak analizi çalışmaları, tohum ve gübre destekleriyle, Canik’teki tarımsal üretimi yaygınlaştırmaya ve tarımsal üretimdeki verimliliği arttırmaya yönelik destek ve çalışmalarına ara vermeden devam eden Canik Belediyesi, ilçedeki buğday üreticisi çiftçilere gübre desteği verecek.  Canik Belediyesi ve Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen, Buğday Üreticilerine Gübre Desteği Projesi’yle ilçede buğday üreten çiftçilere buğday altı gübre desteği verilecek. İlçedeki çiftçilere yönelik desteklerin süreceğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde çiftçi kardeşlerimize yönelik desteklerimize devam ediyoruz. Önceki aylarda gerçekleştirdiğimiz programlarla ilçemizdeki çiftçi kardeşlerimize gübre ve sertifikalı buğday tohumu desteği vermiştik. Canik’imizde tertip edeceğimiz destek programımızla ilçemizde buğday üreten çiftçilerimize, buğday üretimi için özel olarak üreten ve buğday üretimindeki verimliliğin artmasına katkılar sunan buğday altı gübre desteği vereceğiz. İlçemizde tarımsal verimliliği arttıracak ve çiftçi kardeşlerimizin yüzünü güldürecek desteklerimize devam edeceğiz” dedi.


Yayın Tarihi: 16/10/2023 - 14:23