TAYSAD'a, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'tan Büyük Övgü


TAYSAD'a, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'tan Büyük Övgü

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği yönetimi ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde bir araya geldi.

Otomotiv tedarik sanayinin desteklenmesi yönündeki çalışmaları nedeniyle TAYSAD’ı tebrik eden Ekonomi Bakanı Elitaş, “Türkiye’yi otomotiv tedarik sanayi üssü haline getirmeliyiz” dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından TAYSAD üyelerinin ihracattaki başarıları, ülke ekonomisine sağladığı katkı ve üyelerinin sahip olduğu Ar-Ge merkezleri gibi  gelişmelerin yer aldığı bir sunum yapıldı.

Sektörün katma değer üretimine odaklanmasının faydalarını kilogram bazındaki ihracat rakamlarında da gözlemlenebildiğini ifade eden TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Verilere baktığımızda ülkemizin kilogram başına ihracat 1,44 euro seviyesinde. Ama otomotiv tedarik sanayimizin yaptığı ihracatta bu rakam kilogram başına 4,82 euro seviyesinde. 2012 yılında 4,65 olan bu değerin 4 yıl içerisinde istikrarlı bir şekilde yaklaşık yüzde 4 arttığını görüyoruz. Bu inovasyon ve katma değer üretimine odaklanmanın getirdiği bir faydadır. Bununla birlikte, özellikle patent tescili alan üyelerimizin sayısı da her geçen yıl artıyor. 2012-2015 arasında 54 TAYSAD üyesi 186 adet patent tescili aldı. Yeni teknolojiler geliştirilmesi konusunda TAYSAD olarak katkı üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Buluşmada ayrıca Türk Otomotiv Tedarik Sanayii tarafından üretimi yapılamayan, yetkinliklerin sınırlı olduğu teknolojilerin belirlenmesi ve bunların ülkemize kazandırılması amacıyla TAYSAD tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Ekonomi Bakanı Elitaş ise, TAYSAD’ın sektörün gelişime verdiği katkıların önemine değinerek, “Türkiye’yi otomotiv tedarik sanayi üssü haline getirmeliyiz. Otomotiv tedarik sanayimizin desteklenmesi ve yeni ana sanayi yatırımlarının ülkemize çekilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. TAYSAD’ıbu yöndeki çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile yapılan bu önemli buluşmaya TAYSAD yönetiminden Başkan Dr. Mehmet Dudaroğlu’nun yanı sıra, Başkanvekili Alper Kanca, Yönetim Kurulu Üyeleri Albert Saydam, Şekib Avdagiç, Hayri Kaya ve Genel Koordinatör Süheyl Baybalı da eşlik etti.


Yayın Tarihi: 20/02/2016