STSO Başkanı Murzioğlu; “Fuar Sektöre Ciddi Vizyon Kazandırıyor”


STSO Başkanı Murzioğlu; “Fuar Sektöre Ciddi Vizyon Kazandırıyor”

Samsun 5.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen törenle kapıları ziyaretçilere açıldı.

Bereketli coğrafyadayız

Törende söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, artık üretilenlerin tüketildiği bir yapıdan, büyüyen ve değişen tüketimin üretimi belirlediği bir yapıya geçildiğini söyledi. Gelinen nokta itibariyle üretimin niteliğinin en temel belirleyici hale geldiğinin altını çizen Murzioğlu,  “Tarımsal anlamda çok bereketli bir coğrafyadayız. Tabiri caizse Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da dediği gibi adam dikseniz, adam bitecek kadar bereketli topraklarımız var. Bu verimli topraklar sayesinde dünyada trend olan, yüksek talep gören tarımsal ürünlerin menşei, dünyanın bir diğer ucu olsa da, topraklarımızda üretebiliyoruz. Üstelik daha nitelikli ve daha yüksek verim alabiliyoruz” dedi.

Fuar, sektöre ciddi vizyon kazandırıyor

Tarım sektörünün dünyadaki birçok ülkenin ekonomisine önemli katkısı bulunduğuna dikkati çeken Murzioğlu, “Ülke nüfusunun önemli bir kısmına istihdam sağladığı gibi, sanayi sektörüne girdi sağlar, sanayi ürünleri için talep yaratır ve tarımsal ürünler ihracı yoluyla toplam ihracata katkıda bulunur. Biz bu kadar stratejik bir sektör için çok önemli üstelik doğal girdilere sahip bir ülkeyiz. Verimli topraklar, farklı iklimler, doğal su kaynakları kıymetli varlıklarımız. Tarım sektöründe dünya liderliğine oynayabilecek neredeyse tüm argümanlara sahibiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tarım fuarının anlam ve önemine ithafen her geçen organizasyonda büyümesi bizler için gurur vesilesidir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de, Avrupa İşletmeler Ağı Projemiz kapsamında Romanya, Bulgaristan ve Bosna Hersek’ten gelen sektör temsilcileriyle ve yine Lübnan, Irak, Cezayir’den gelen heyetlerle ikili iş görüşmeleri organize ediyoruz.  Bu fuarın tarım sektöründeki temsilcilerimize, üreticilerimize ciddi bir vizyon kazandıracağına inanıyorum” dedi.

29 Eylül’e kadar açık kalacak

Protokol konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra ise, fuarda yer alan stantları ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı. Vezirköprü ilçesinin onur konuğu olarak yer aldığı 5. Samsun Tarım Fuarı’nda bu yıl İran, Azerbaycan, Gürcistan, Umman, Arabistan, Filistin, İsrail, Ürdün, Lübnan, Irak, Sudan, Cezayir, Fas, Libya ve Mısır gibi ülkelerden gelen iş adamı alım heyetlerini de ağırlayacak. Fuar, 29 Eylül tarihlerine kadar açık kalacak.


Yayın Tarihi: 25/09/2019