Trabzonspor Yeni Transferleri İçin Tören Düzenledi


Trabzonspor Yeni Transferleri İçin Tören Düzenledi

Trabzonspor, yeni transferleri Jose Sosa, Tomas Hubocan ve Volkan Şen için imza töreni düzedi. Tören, Başkan Muharrem Usta’nın da katılımıyla Medical Park Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Başkan Muharrem Usta: “Zor süreçlerden bugüne ulaştık”

İmza töreninde konuşan Başkan Muharrem Usta, “Zor bir transfer sürecinde eksiklerimizi tamamlamanın uğraşını verdik. Ellinci yılımızdayız. Zor süreçlerden bugüne ulaştık. Daha güçlü bir takım olmak, Trabzonspor gibi başarılı bir kulübün daha nice başarılı dönemler yakalayabilmesi için yoğun bir uğraş içerisindeyiz. Umut ediyorum ki var olan çok değerli futbolcularımızın arasına, yeni transferlerimizin de katılımıyla 2017-18 sezonunda çok ama çok iyi bir Trabzonspor'u hep birlikte göreceğiz. Bütün amacımız çok başarılı, zirvede olan bir Trabzonspor inşa edebilmek. Bu yolculukta en büyük gücümüz camiamız, taraftarımız. Hep birlikte Trabzonspor'un nice şampiyonluk ve başarılarını birlikte yakalamak ümidiyle yeni transferlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

“Kadromuz ideal sayıda”

Uzun zamandan sonra kadronun belli bir seviyeye çekildiğini dile getiren Usta, şunları söyledi: “Kadronun dışında kalan hiçbir oyuncumuz yok. İki yıl oldu göreve geleli. Takımımız 24-25 kişi oluyordu ancak dışarıda da 15 kişilik futbolcu bulunuyordu. Bu kadronun maliyeti şu andaki 3 transferin iki katı kadar oluyordu. Biz bu yıl maliyetini üstlendiğimiz ama oynamayan, gereksiz ve ağır bir yükün altından kurtulalım dedik. İlk defa, çok uzun zamandan sonra bunu gerçekleştirdik.”

“Trabzonspor gibi kulüp, asla kabul edilemeyecek bir sırada bulanmamalı”

Ligde ikinci sırada olma ile altıncı sırada olmak arasında ekonomik anlamda da büyük farklar bulunduğunu kaydeden Usta, “Maç kazanmak, sponsor, seyirci gelirleri ve oyuncuların değerlerinin artmasına baktığımızda yıllık gelir farkı 80 milyon lira. İşte biz şunu yapmaya çalışıyoruz. Takım dışında olan oyunculara ödeme yükü olmayan bir Trabzonspor, sıralamada mümkün olan en yukarıya çıkarmaya çalışan ve gelirlerini arttıran bir Trabzonspor olacak. Bu finansal balans işi. Trabzonspor gibi kulüp, asla kabul edilemeyecek bir sırada bulanmamalı. Bundan sonraki yıllarla ilgili daha iyi planlama yapar duruma geldik” diye konuştu.

Jose Sosa: “Katkı sağlamak istiyorum”

Törende söz alan yeni transfer Jose Sosa ise şunları söyledi: “Öncelikle kulüp başkanımız Muharrem Usta’ya teşekkür ediyorum. Benim için zor alınan bir karardı ama gerçekten güzel bir karar aldığıma inanıyorum. Başkanımın söylediği gibi önemli bir sene olacak; bunun için hepimiz kenetlenmeliyiz. Bu bir süreç, hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Bir an önce çalışmalara başlamak, takıma katkı sağlamak istiyorum”

Volkan Şen: “Trabzonspor bana kucak açtı ve sahip çıktı”

Yeni transferlerden Volkan Şen ise Trabzonspor'un kendisine kucak açtığını ve tekrar sahip çıktığını belirterek, “Bugünden itibaren bütün olumsuzlukları geride bırakarak, futbola konsantre olup, sahada Trabzonspor forması altında çok başarılı olmak istiyorum. Benim için zor bir süreçti. Menajerim vasıtasıyla Başkanıma tekrar Trabzonspor'a geri dönmek istediğimi iletmiştim. O günden bu yana zorlu süreç yaşandı. Sonunda çok mutlu olduğum gün oldu. İnşallah sahada sadece futbola odaklanıp, elimden gelenin en iyisini yaparak, takıma, skora katkı sağlamak istiyorum. Taraftarlara da teşekkür ediyorum. Dün havaalanında çok güzel karşıladılar. Bu jeste sahada elimden gelenin en iyisini yaparak cevap vermek istiyorum. Kulüp ve benim için hayırlı olmasını diliyorum. Güzel günler bizi bekliyor.” dedi.

Tomas Hubocan: “Trabzonspor’da olduğum için çok mutluyum”

Slovak oyuncu Tomas Hubocan ise Türkiye’de önemli bir kulübe geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok önemli bir kulübe geldiğimin farkındayım. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Ben dün geldiğimden beri havalimanında olsun, şehirde olsun kulübün ne kadar büyük olduğunu hissettim. Burada olduğum için çok mutluyum. Çok çalışacağız. İnanıyorum ki bu yılın sonunda hedefimize doğru varacağız.”

Kaynak: trabzonspor.org.tr

 


Yayın Tarihi: 08/09/2017