Başkan Yılmaz, Başarılı Judocuları Ödüllendirdi


Başkan Yılmaz, Başarılı Judocuları Ödüllendirdi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, judo ve tekvando şampiyonalarında önemli dereceler elde eden devlet koruması altındaki Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü sporcularını ödüllendirdi.

Yıl sonunda yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılacak sporculara başarılar dileyen Başkan Yılmaz, şampiyonanın Samsun’a alınması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Geçen yıl Konya’da düzenlenen Türkiye Büyükler Judo Süper liginde Galatasaray’ı geride bırakarak Türkiye dördüncüsü olan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı ile Samsun ve Sinop’ta yapılan Minikler Tekvando Şampiyonası birincisi Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Saltukan Hasan Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Şube Başkanı Yüksel Ekinci, antrenör Kürşad Kılıç, Yunus Emre Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve tekvando antrenörü Yüksel Şahin, öğrencisi Saltukan Hasan Albayrak ve babası Ferhat Albayrak’ın katıldığı ziyarette, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, sporcuları tebrik ederek, başarılar diledi. 

Sporcuların Samsun’a önemli başarılar kazandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, 2016 yılı sonunda Avrupa’nın herhangi bir şehrinde yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nın Samsun’a alınmasını istedi. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, bu tür organizasyonların Samsun’un tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Başarı elde eden sporculara Avrupa’ya gezmeye gönderme sözü veren Başkan Yılmaz, “Düzenlenecek bu şampiyonanın ev sahipliğini mümkünse yapabiliriz. Samsun, spor organizasyonları bakımından önemli bir alt yapıya sahip oldu. Her türlü şampiyonaya talip olmalıyız. Bu tür organizasyonları burada yapmak demek, şehrimizi dünyaya tanıtmak, pr’ını yapmak demektir. Alt yapı anlamında gerekli her şey şehrimizde mevcuttur. Otellerimiz, tesislerimiz, spor salonlarımız, tarihi, kültürel ve turistik yerlerimiz fazlasıyla var. Avrupa’nın her hangi bir şehrinde ne varsa Samsun’da da var. Böyle büyük organizasyonları kaçırmamamız lazım. Samsun artık, bu gelişmeleri hak eden bir şehir oldu. Bu şampiyonayı şehrimize kazandırmalıyız. Sayın bakanımızla bunu görüşeceğim. Sizleri de istediğiniz her hangi bir ülkeye tatile gönderebiliriz.” İfadelerini kullandı. 

Ziyaretin ardından Başkan Yılmaz, başarılı sporcuları altınla ödüllendirip hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yayın Tarihi: 10/02/2016