Heybetli Canik Atları Sahneye Çıkıyor


Heybetli Canik Atları Sahneye Çıkıyor

Canik Belediyesi Canik Rahvan at yarışları başlıyor

Tarih, kültür ve sanat alanında vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni toplayan programlarına bir yenisini daha ekleyen Canik Belediyesi, ilçede Canik Rahvan At Yarışları Festivali düzenliyor.

Canik’te yetişen, kendine has duruşu ve yapısıyla diğer at ırklarından ayrı, belirgin özelliklere sahip Canik Atları’nın boy göstereceği Canik Belediyesi Canik Rahvan At Yarışları Festivali’nde jokeyler, yerli dörtnal yarışlarının da düzenleneceği toplam 9 farklı kategoride ödül için mücadele edecek. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, rahvan at yetiştirme geleneğini sürdürmek ve ata sporu rahvan biniciliği yaşatmak adına ilçede düzenlenecek olan Canik Belediyesi Canik Rahvan At Yarışları Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Anadolu coğrafyasında önemli bir yere sahip olan Canik Atları’nın görücüye çıkacağı, rekabet ve heyecanın doruklarda yaşanacağı Canik Belediyesi Canik Rahvan At Yarışları Festivali, 17 Eylül 2023 tarihinde, saat 11.00’de Canik Dereler Mahallesi çevre yolu kenarında kurulan hipodromda gerçekleşecek.

Canik’te Heyecan Yaşanacak  

Canik Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Canik Rahvan At Yarışları’nda jokeyler 9 farklı kategoride ter dökecek. Jokeyler, Dereler Mahallesi’nde kurulan özel hipodromda düzenlenecek olan yarışlarda ‘baş koşu’, ‘baş altı’, ‘büyük orta’, ‘küçük orta’, ‘deste’, ‘4’lü taylar’, ‘3’lü taylar’, ‘2’li taylar’ ve ‘yerli dörtnal yarışı’ kategorilerinde birincilik için mücadele edecek. Festival etkinlikleri kapsamında Canik Atları’nı yakından görme fırsatı bulacak olan vatandaşlar, festival alanında kurulan türbinlerden yarışları takip edebilecek. Canik Belediyesi, birçok etkinlik ve aktivitelerin de yer alacağı festivalde vatandaşlara ikramlarda bulunacak.

“Rahvan at yetiştirme geleneğini sürdürmek istiyoruz”

Rahvan at yetiştirme ve tarihi rahvan at yarışları geleneğini sürdürmek amacıyla ilçede Canik Belediyesi Canik Rahvan At Yarışları Festivali’ni düzenlediklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tüm vatandaşları festivale davet etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizin engin yörelerinde yetişen, çevikliği ve kendine ait belirgin özellikleri olan Canik Atlarımız, düzenlediğimiz festivalde sahne alacak. Vatandaşlarımız, yarışma heyecanını hep birlikte paylaşacağımız festivalimizde, soyu çok eskilere dayanan rahvan atlardan olan Canik Atı’nı yakından görme fırsatı bulacak.  Asırlık ata sporumuz rahvan biniciliği yaşatmak ve rahvan at yetiştirme geleneğini sürdürmek istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, ilçemizin sembollerinden olan Canik Atlarımızı görmeye, heyecan dolu anlara tanıklık etmeye ve bu coşkuya ortak olmak için Canik Belediyesi Canik Rahvan At Yarışları Festivalimize bekliyoruz” dedi. 


Yayın Tarihi: 13/09/2023 - 12:22