Bakanlıktan Engelli sporculara Malzeme desteği


Bakanlıktan Engelli sporculara Malzeme desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bedensel Engelli sporcuların spora kazandırılması, sportif faaliyetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 10 farklı branşta 102 adet Tekerlekli Sandalye sporculara dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli sporcular ile kulüpler ve federasyonların taleplerini karşılama noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve bu talepleri ivedilikle yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

Spor Genel Müdürlüğü’nce 970 bin 575 TL’ye alınan tekerlekli sandalyeler, bedensel engelli sporcuların engel durumu ve branşın özelliği dikkate alınarak kişiye özel üretildi.

Tekerlekli Sandalyeler belirlenen sporcuların yaşadığı iller ile yakın illeri kapsayan Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun, Şanlıurfa ve Van pilot iller aracılığıyla sporculara dağıtıldı.

Bakanlıkça engelli sporculara dağıtılan tekerlekli sandalye sayısı ve branşları ise şöyle:

“Basketbol Tekerlekli Sandalyesi 64 adet, Atıcılık Tekerlekli Sandalyesi 3 adet, Atletizm Tekerlekli Sandalyesi 5 adet, Okçuluk Tekerlekli Sandalyesi 8 adet, Masa Tenisi Sandalyesi 4 adet, Tenis Tekerlekli Sandalyesi 5 adet, Halter Tekerlekli Sandalyesi 1 adet, Badminton Tekerlekli Sandalyesi 6 adet, Dans Tekerlekli Sandalyesi 4 adet, Eskrim Tekerlekli Sandalyesi 2 adet.”

“Engelli sporcularımızın ihtiyacını karşılama noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, engelli sporculara yapılan malzeme desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, bakanlık olarak engelli sporculara her türlü imkanı sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Bu çabalarımız, onlara gösterdiğimiz hassasiyetin referansıdır bir anlamda. Elbette tüm vatandaşlarımız hizmetin en iyisine layıktır, biz bunun için toplumun her kesimine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama Bakanlık olarak hizmeti engelli vatandaşlarımıza daha ulaşılabilir kılmak için azami gayret gösteriyoruz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, engelli sporcular ile kulüpler ve federasyonların taleplerini karşılama noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve bu talepleri ivedilikle yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydederek, “Biz, engelli spor kulüplerine ve engelli sporcularımıza, federasyonlarımıza gereken her türlü desteği sağlıyoruz. Bu maddi yardım şeklinde de oluyor, spor malzemesi, araç-gereç temini şeklinde de”  diye konuştu.


Yayın Tarihi: 12/01/2017