Aykut Kocaman İmzayı Attı


Aykut Kocaman İmzayı Attı

Teknik Direktör Aykut Kocaman, kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle futbolculuk döneminde giydiği 11 numaralı Fenerbahçe forması ile objektiflere poz veren Aykut Kocaman, kendisi için zirvenin Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelesi Cenk Başak ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya katıldı.

Aziz Yıldırım: “Bizim için her şey Fenerbahçe’dir”

İmza töreninde ilk olarak söz alan Başkan Aziz Yıldırım, “Değerli basın mensupları, değerli yönetici arkadaşlarım; hepiniz hoş geldiniz. Aykut hoca ile bu imza atma töreni değil, beraber olmaktır. Benimle ve Aykut hocayla yapılan yorumlarla ilgili bunu yapmak istedim.   Aykut hoca ‘hayır, yapmayalım’ dedi.  ‘Hayır, yapalım’ dedim. Herkes görsün ve bilsin.

Tek değişmeyen şey değişim. Değişim hepimiz için geçerli. İnsan hayatında yaşadığı müddetçe hatalarda yapabilir, doğruları da yapabilir. Size göre hata olabilir, bana göre değil. Bizim Aykut hoca ile tanışmamız, birbirimizi bilmemiz 1990 yıllarına dayanır. O yıllarda kendisi Fenerbahçe’nin bir sporcusu, bende futbol takımının sorumlusuydum. Aykut hocayı 4 sene öne tanımadık, geçmişimiz 27 seneye dayanıyor. İnşallah uzun yıllarda yaşarsak bu beraberliğimiz, sevgimiz devam eder.

İnsanlar sevdiklerine kızabilirler. Onlarla ilgili sözler de söyleyebilirler. Ben söyledim. Aykut hoca da ‘Bizim ortak paydamız Fenerbahçe’ dedi. Ama bizim ortak paydamız da Fenerbahçe’den başka konular da var. Hayat bakışlarımız da Aykut hocayla paralel yürür. Biz aynı şeyleri düşünen insanlarız. Sonunda geldiğimiz nokta da bizim için her şey Fenerbahçe’dir. Şahsım olarak ‘Dar ağacında olsak bile son sözümdür Fenerbahçe’ demeyi sorguda söyledim . Onun için kimse beni yargılayamaz.  ‘Aykut hoca benle çalışmaz, bir daha çalışmayız’ demişiz de geri dönmüşüz. Demin de söyledim, değişim. Hayatta her şey değişim üzerine kurulmuştur. Bugünde kendisine tekrar ‘hoş geldin hocam’ diyorum. Bizler gitsek dahi burada uzun yıllar kalır. Teknik direktör olur kalır, başka pozisyonlarda kalır, kendi ve camianın arzusu ile belirli süreçte gider, gelir, Fenerbahçeli’dir. Kongre üyesidir. Bu birlik ve beraberlik ömür boyu sürecektir. Çünkü Aykut Kocaman’ın Fenerbahçeliliğini hiç birimiz, tartışamayız. Üzerindeki Fenerbahçelilik etiketini hiç kimse kaldıramaz. Aykutcuğum sana başarılar diliyorum, Allah yolunu açık etsin. İhtiyacımız olan her şeyi sen biliyorsun. Bizde buna inandığımız için tüm camia senin isminde birleşti. Hiç tereddüt etmeden senin bu işi başaracağına inandığımız için de sana görevi teklif ettik. Sen de kabul ettin. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aykut Kocaman: “Bizim için zirve burasıdır”

Ardından söz alan Aykut Kocaman, “Sözleriniz ve burada bulunma onurunu bahşettiğiniz için şahsınız ve yönetim kuruluna çok teşekkür ederim. Şahsım adına söylüyorum. Bizim için hiçbir yer değil, zirve burasıdır. Burada olmak gurur verici. Tekrar, tekrar, şahsınıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Burası Dünya’nın en büyük spor kulübü.   İçinde bireysel ve takım sporları olarak çok sayıda Avrupa, dünya, Olimpiyat başarıları var. Futbol takımınıda bu seviyeye getirebilmek, zaten bütün Fenerbahçelilerin ortak tutkusu ve isteği. Bu takım buraya doğru gidecek. Bu kademelerden bir tanesi de ben olursam bu anlamda benim için en önemli katkı bu olur. Çünkü bu kulübün gelmesi gereken yer burası. Bütün yatırımları, bütün ideali ile son derece yüksek arzu ile… Temel amacımız da bütün antrenmalarımızla beraber; gerek davranış, gerek söylem ve çalışmalarımızla, bütün yoğunluğumuz takımı oraya doğru götürme yarışını başlatmak. Bu gücümüz var. Yapmamız gerek bu gücün farkını varıp, silkelenip, yürümeye, koşmaya ve sonra yüksek şiddetle depar atmaya doğru gitmek. Artık ana amaç olarak şampiyonluğa doğru yürümek ve üstüne koyabildiğimiz kadar başarmak bizim yolumuz olacak” dedi.


Yayın Tarihi: 29/06/2017