Koç Spor Fest Samsun’da


Koç Spor Fest Samsun’da

Koç Holding’in üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabı 18 Nisan’da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde başlıyor. Tekirdağ’ın ardından Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’ya olimpiyat havasını taşıyacak olan Koç Spor Fest’in Büyük Finalleri ise bu yıl, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle 13 -14 Mayıs’ta Samsun’da gerçekleşecek.

5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı Büyük Finaller kapsamında Samsun’a gelirken, Gençlik Haftası da 13 Mayıs’ta gerçekleşecek “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüyle başlayacak. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding iş birliğiyle planlanan ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ne geniş katılım bekleniyor. Yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sonlanırken, bu alana kurulacak Koç Spor Fest sahnesinde Athena ve Aslı Gökyokuş konser verecek.

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest, 14’üncü yılında, 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun yarışacağı müsabakalar ile olimpiyat ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşımaya devam ediyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ana sponsoru Koç Holding tarafından Topluluk şirketlerinin katılımıyla düzenlenen Koç Spor Fest’in, Erzurum Palandöken’deki Kış Oyunları’nın ardından bahar etabı 18-19 Nisan’da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde başlıyor.

Ünlü rock grubu Athena’nın sahne alacağı festivalde, Hakan Kabil DJ performansı ile gençlerle buluşacak. Final ili Samsun’da Athena’nın yanı sıra Aslı Gökyokuş da yeni albümünden parçalar seslendirecek.  

2019 Koç Spor Fest Bahar Etabı’nda yer alan yeniliklerle mücadele ve fair play ruhu sahaların dışına taşınacak

Koç Spor Fest’in programına bu yıl eklenen “Challange Zone” isimli mücadele parkurları ve “Adım Adım Kampüs Koşuları” ile sahalardaki mücadele ve fair play ruhunun tüm üniversite geneline yayılması hedefleniyor. Beceri, dayanıklılık, yetenek, güç ve hız gibi 23 farklı istasyon ve 5 farklı parkurdan oluşan “Challenge Zone” bu yıl festivalde yer alan tüm üniversite kampüslerinde öğrencilerin katılımına açık olarak düzenlenirken lisanslı sporcuların yanı sıra tüm üniversite öğrencilerinin de saha dışında spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Öğrencilerin yanı sıra tüm halkın katılımına açık olarak organize edilecek Adım Adım Kampüs Koşuları’nda üniversite genelinde Adım Adım Oluşumu’nda yer alan sivil toplum kuruluşlarının bağış kampanyalarına destek sağlanması hedefleniyor. Koşulara katılıp istediği Sivil Toplum Kuruluşu adına bağış toplayarak daha güzel bir dünya için adım atmak isteyenler https://ipk.adimadim.org/ adresinden kayıt olabilecekler.

Büyük final, Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılında Samsun’da Yapılacak

Tekirdağ’ın ardından Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest’in bahar etabındaki final müsabakaları, 13-14 Mayıs tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde yapılacak. Büyük finallerde, Jimnastik, Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Yüzme, Futbol ve Dağ Bisikleti branşlarında 5 bini aşkın sporcu şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu yıl, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihinin 100. Yılında, Koç Spor Fest finalleri kapsamında diğer yıllardan farklı olarak tüm şehrin davetli olduğu büyük bir yürüyüş ve konser de düzenlenecek.  “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” isimli yürüyüşe şehrin tamamından çok geniş bir katılım bekleniyor.

2019 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi

Yayın Tarihi: 17/04/2019