Skoda 6 Modeliyle Birden Samsun Autoshow‘da


Skoda 6 Modeliyle Birden Samsun Autoshow‘da

Skoda, her bütçeye ve her zevke hitap eden modellerini 2016 Samsun Autoshow’da sergiliyor. Çek markanın amiral gemisi Superb ile birlikte, Octavia, Fabia, Rapid Sedan, Rapid Spaceback ve Yeti de otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

Dünyanın en köklü markalarından biri olan Skoda, model yelpazesini her geçen genişletmeye ve yenilemeye devam ediyor. Çek marka, 2-7 Eylül arasında düzenlenen Autoshow’da dikkat çekici 6 modeliyle birlikte yer alıyor.

Türkiye’de Yılın Otomobili Skoda Superb

Fuarın en dinamik markası olarak dikkat çeken Skoda, tamamen yenilenen ve sınıfında yeni bir çağ başlatan Superb modelini de burada sergiliyor. Her 6 ayda bir tamamen yeni veya yenilenmiş bir araç tanıtarak, kısa sürede model yelpazesinin neredeyse tamamını yenileyip genişleten Skoda, üçüncü nesil Superb’le tamamen farklı bir dönemin işaretini verdi. “Bugüne kadar üretilmiş en iyi Skoda modeli” olarak markanın değişiminin de simgesi haline gelen yeni Superb, aldığı “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülüyle, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de bu başarıyı tescillemiş oldu.

Superb, bu anlamda markanın Türkiye’deki değişiminin ve dönüşümünün de simgesi oldu. Yeni nesil Superb, Türkiye’de, Skoda’nın tüm dünyada uygulamaya koyduğu yeni marka kimliğine uygun dönüşümün gerçekleştirildiği showroomlarda satılmaya başlandı. Geçtiğimiz yılın ortalarından sonra satışa sunulmasına rağmen, Türkiye’de hızla değişmekte ve artmakta olan marka algısına büyük katkı sağlamayı başardı.

Samsunlu otomobil tutkunlarının ziyaret edebileceği Superb modeli, Laurin & Klement ve Prestige donanımlarıyla sergileniyor. 4 çeker sürüşe sahip olan ve 2.0 lt 190 bg güç üreten motorla donatılan Superb Laurin & Klement hem tasarımıyla hem de sunduğu lüks detaylarla adından söz ettiriyor. Superb Türkiye’de 1.4 lt ve 2.0 lt benzinli, 1.6 lt ve 2.0 lt dizel motor seçenekleriyle satılıyor. Geniş bir ürün yelpazesi sunan Superb’in başlangıç fiyatı 74 bin 900 TL.

Sportiflik Arayanlara: Rapid Spaceback

Skoda markasının sportif imajını en iyi şekilde yansıtan modellerden biri olan Rapid Spaceback, Samsun Autoshow’un dikkat çeken modellerinin başında geliyor. Özellikle gençlerin tarzına uygun şekilde tasarlanan ve sportif sürüş özellikleriyle beğeni toplayan Rapid Spaceback, farklı motor seçenekleriyle genç tüketicileri cezbedecek nitelikte bir otomobil.

Aynı zamanda Türkiye pazarındaki orta sınıf hatchback otomobiller arasındaki en genç modellerden biri olan Rapid Spaceback, sportif görünümü, panoramik cam tavan ve uzatılmış arka cam gibi kişiselleştirme seçenekleri, multimedya donanımları, teknolojik motor seçenekleriyle iddialı.

3 benzinli ve 3 dizel güç üniteleriyle sunulan Rapid Spaceback, 1.2 lt (90 ile 110 bg) ve 1.4 lt benzinli (125 bg), 1.6 lt TDI (115 bg) ve 1.4 TDI (90 ve 125 bg) dizel motor seçeneklerine sahip. Bu sayede kullanıcılarına geniş ürün seçenekleri sunuluyor. 52.700 TL’den başlayan fiyatları da Rapid Spaceback’in ulaşılabilir bir otomobil olmasını sağlıyor. Geniş iç hacmiyle dikkat çeken Rapid Sedan ise, 54 bin 700 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

Markanın kalbi Octavia

Bu tanıtımın üzerinden geçen 20 yılın ardından Skoda Octavia, dünya çapında büyük bir üne kavuştu ve bu ünü Türkiye’de de onun Skoda’nın en çok satan modeli olmasını sağladı. Sağlamlığı ve yüksek kalitesiyle de adından söz ettirmeyi başaran Octavia, geniş ailelerden genç kullanıcılara kadar herkese hitap eden versiyonlara sahip.

Samsun’da da Skoda’nın en önemli modellerinden biri olarak dikkat çeken Octavia, dizel-otomatik kombinasyonuyla ziyaretçilerini bekliyor. 60 bin 900 TL’den başlayan fiyatlara sahip Octavia’nın dizel/otomatik modelleri ise 82 bin 300 TL’den satışa sunuluyor. 2010 yılından bu yana performansıyla göz dolduran Octavia, ülkemizde de yüksek satışlara ulaşarak en çok tercih edilen Skoda modeli olmaya devam ediyor.

Samsun Autoshow‘da sergilenen Skoda’nın bir diğer önemli modeli ise Fabia oldu. Sınıfının en geniş bagaj hacmini sunan ve tasarım ödülleriyle daha fazla ünlenen Fabia, uygun fiyatları ve rahat kullanımıyla öne çıkıyor. 1.0 lt-1.2 lt benzinli ve 1.4 lt dizel motor seçenekleri sunan Fabia’nın başlangıç fiyatı 44 bin 200 TL. Fuarda sergilenen kırmızı renkli Fabia’nın beyaz tavanı ise modelin istendiği gibi kişiselleştirilebildiğini vurguluyor.

Markanın ilk SUV modeli olarak dikkat çeken Yeti de, Samsunda otomobil severlerle buluşuyor. Dünyanın en popüler SUV modelleri arasında yerini alan Yeti, geniş model seçeneği, geniş iç hacmi ve yüksek oturma pozisyonuyla Türk kullanıcıları tarafından da büyük beğeni almaya devam ediyor. 1.2 lt ve 1.4 lt benzinli motorlarla satışa sunulan Yeti, 60 bin 900 TL’lik fiyatıyla dikkat çekiyor.

Skoda bisikletleri de Samsun Fuarı’na geldi

Skoda'nın Samsun Autoshow’daki yenilikleri otomobil modelleriyle sınırlı kalmadı. Skoda tarihinin bir parçası olan ve birçok önemli bisiklet sponsorluğuyla spora destek veren Çek marka, bu özel ürünleri artık Türkiye’de de Yetkili Satıcıları’nda yer alacak özel bölümlerde satışa sunacak.

Bundan 120 yıl önce, 1895 yılında Vaclan Laurin ve Vaclac Klement kendi bisikletlerini yapmaya karar vermişlerdi. Onların bu azmi bugün yılda 1 milyon adetten fazla satış yapan bir otomotiv markasının temellerinin atılmasını sağladı.

Marka tarihinin bir parçası olarak 2016 model bisiklet koleksiyonunu fuarda ziyaretçilerle buluşturan Skoda, tüm beklentileri karşılayacak dağ bisikletlerini Yetkili Satıcılarda satışa sunacak. Skoda öncelikli olarak MTB27, MTB27+ ve MTB29+ modellerini kullanıcıların beğenisine takdim edecek.

29 inç ve 27 inç jantlara sahip bisikletler, kadro geometrisi sayesinde büyük jantlı bisikletlerin dezavantajlarını ortadan kaldırarak kendine özgü bir kontrol sunuyor. Zor yol koşullarında dahi enerjinin en üst düzeyde yola aktarılmasını sağlayan pedallar, kullanıcılara her şartta destek oluyor.

Konfor odaklı kadrosu, daha dik sürüş pozisyonu sayesinde sırt ağrılarının önüne geçiyor. Yolda karşılaşılabilecek rahatsız edici titreşimler ise, hassas yaylı süspansiyon sistemi sayesinde en aza indirgeniyor..

Skoda, fuardaki 304 metrekarelik standında, Samsun Yetkili Satıcısı Asal Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Autoshow, 2-7 Eylül arasında 11:00-21.00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak.


Yayın Tarihi: 01/09/2016