Serhat Türkel, CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı


Serhat Türkel, CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

 “Atakum iktidarın meşale kenti olacak”

“Atakum’da ön seçim istiyoruz”

“Atakum Belediyesi halkın belediyesi olacak”

CHP Atakum İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Serhat Türkel, CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurdu.

Türkel’in CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nda yaptığı aday adaylığı açıklaması öncesinde partililerin meşaleli ve konvoylu desteği gerçekleşti.

Daha sonrasında konuşmasına başlayan Türkel’in sözleri sıklıkla ‘Serhat başkan’ sloganlarıyla kesildi.

Partililerin yoğun desteğiyle açıklamasını gerçekleştiren Türkel şunları kaydetti:

“Yol arkadaşlarımızın ve örgütümüzün desteğiyle Partimin Atakum İlçe Başkanı seçildim. Üç aylık ilçe başkanlığı sürecinde de örgütümüzle birlikte kentimiz için mücadele ettim. Bize yakışan, kentimizi ileriye taşımak için, her durumda azimle çalışmaktır.

Yola çıkarken yaktığımız devrim meşalesini, bugün Atakum'da çok daha fazla büyütmeye ihtiyacımız var. Örgütümüzün her zamankinden daha fazla birleşmeye ihtiyacı var.

Bu birliktelik bizlere iktidarı getirecek. Bu birlikteliği sizlerin desteğiyle sağlayacağımıza olan inancım tam. Atakum’da değişimin ve devrimin meşalesini yakmak için çıktığımız bu yolda sizlerin bu yola inancı ve desteğiyle hep birlikte ilk kıvılcımı yaktık”

DEVRİM MEŞALESİNİ ATAKUM’DA YAKMAK İSTİYORUZ

Tarihi bir sorumluluk ve büyük bir gururla aday adaylığını açıkladığını vurgulayan Türkel, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gibi, memleket ve vatan parolası ile yola çıkan Kuva-i Milliye ruhu gibi,19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenen kurtuluş meşalesi gibi; bizim de bir umudumuz var. Biz memleketimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına yeniden kavuşturmak ve ülkemizi saracak olan devrim meşalesini Atakum’da yakmak istiyoruz. Çocukluğumda sahilde dondurma sattığım, gençlik yıllarımda belediyemizi rant siyasetinden kurtarmak için kapı kapı gezdiğim, bu yaşıma kadar aşık olduğum bu kentten hiç ayrılmadığım, sokak sokak, köy köy avucumun içi gibi bildiğim memleketime sizlerin huzurunda, gençliğimin enerjisi ve heyacanı, siyasi ve yöneticilik tecrübelerim ile, Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum” ifadelerini kullandı.

Yaşamının tamamının Atakum’da geçtiğini belirten Türkel şunları söyledi:

“Hangi mahallede hayvancılık yapılıyor, kimin kaç küçükbaş kimin kaç büyükbaş hayvanı var, hangi mahallede tarım yapılıyor, Ayşe teyzem ne kadar süt üretiyor, Mustafa amcam ne kadar mahsul alıyor hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyorum.

ÜRETİCİNİN, ESNAFIN, ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADAYIM

Üretici hemşerilerimizin, esnafımızın, öğrenci kardeşlerimizin, yaşlılarımızın, dezavantajlı komşularımızın, sokaktaki patili dostlarımızın sorunları var. Üreticilerimizin sorunlarını çözmek için adayım. Esnafımızın sorunlarını çözmek için adayım. Öğrenci kardeşlerimin sorunlarını çözmek için adayım. Yaşlılarımızın ve dezavantajlı yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek için adayım. Sokakta yardım bekleyen can dostlarımızın sorunlarını çözmek için adayım. Söz veriyorum, Atakum’u memleketimize örnek bir belediye yapmak için adayım”

ATAKUM İÇİN ÖN SEÇİM İSTİYORUZ

Atakum için ön seçim yapılmasını desteklediğini belirten Türkel, “Atakum için en doğru kararı üyelerimizin vermesinden yanayız. Bunun için yola çıkarken de, şimdi de Atakum için ön seçim yapılmasını sonuna kadar destekliyor ve istiyoruz. Çünkü yol arkadaşlarımıza ve halkımıza sonuna kadar güveniyoruz. Şunu çok açık yüreklilikle söylüyorum ki, bizler halkın iktidarını temel alarak, temiz kamusal siyaseti, rant odaklı değil halk odaklı yerel yönetim anlayışıyla ve Atakum’u yaşanabilir bir kent haline getirmek için mücadele edeceğiz.

Bu mücadele, yalnıza belediye ya da kenti yönetmekle sınırlandırılamaz. Çocuklarımızın geleceğine yön veren, huzurlu bir kent ortamı yaratan, halka dokunan Atakum’a hiç de uzak değiliz. Bunu hep birlikte başaracağız. Liyakat ile yapacağız. Tecrübe ile heyecanı buluşturacağız”

SOSYAL DEMOKRAT VE HALKÇI BELEDİYECİLİK

Sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik hedeflediklerini belirten Türkel, “Atakum için hayalini kurduğum vizyonu sizinle paylaşmak istiyorum. Belediyemizde önceliğimiz, sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik anlayışıyla, her bir Atakumluya eşit hizmet sunmak ve yurttaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak olacak. Atakum’u, sadece bir kent değil, aynı zamanda "Atakum Tarzı Yaşam"ı benimseyen, "Sanatın ve İnovasyonun Kenti" haline getireceğiz. Kentimizde kültür, sanat, spor, teknoloji ve doğa uyumunu en üst seviyede yaşatacak bir yönetim anlayışı ile liyakat esaslı kadrolarla var gücümüzle çalışacağız” sözlerini kaydetti.

ATAKUM HALKIN BELEDİYESİ OLACAK

Türkel sözlerini şöyle tamamladı:

“Atakum Belediyesi, çocukların belediyesi olacak, kadınların belediyesi olacak. Atakum Belediyesi esnafın, köylülerin, öğrencilerin, halkın belediyesi olacak.

Atakum’da öyle güzel işler yapacağız ki iktidara giden yolda, Atakum lokomotif görevi görecek. İktidarın meşalesini buradan hep birlikte ateşleyeceğiz ve bu başarıyı 2028 iktidarı ile taçlandıracağız. Yola çıkarken söylediğimiz bu sözü tekrar söylemek istiyorum. Gelecek daima yarınlar için mücadele edenlerin olacak”

Türkel konuşmasının ardından başvuru dosyasını CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek’e teslim etti.

Türkel’in aday adaylığı açıklamasına partililer, kadın ve gençlik kolları ile 7’den 70’e Atakumlular katıldı.


Yayın Tarihi: 05/12/2023 - 18:41