Serhat Türkel: “Atakum Beton Değil Yeşil Olacak”


Serhat Türkel: “Atakum Beton Değil Yeşil Olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, Atakum’u beton şehir imajından kurtarmak istediklerini belirterek, “Atakum Belediyesi olarak bu soruna el atmayı ve yeşillikler içinde bir ilçe yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

“ATAKUM’U BETON İMAJINDAN KURTARACAĞIZ”

Atakum’u beton şehir imajından kurtarmak gerektiğini bu sorunu çözeceklerini ve yemyeşil bir ilçe hedeflediklerini söyleyen CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, “Doğa ve çevre dostu projeler daha temiz ve hijyenik Atakum hayal ediyoruz. Yeni kurulan mahalleler ile kırsal mahallelerimize daha da özen göstererek çöp toplama ve hijyen hizmetlerini yaygınlaştıracağız. Ayrıca çöplerin geri kazanımı için bilimsel bir rapor hazırlanacak ve kurulacak geri kazanım tesisiyle çöplerden belediyeye gelir yaratacağız” dedi.

“KENTSEL TARIM AKADEMİSİ KURACAĞIZ”

Atakum’da kentsel tarımı geliştirmek üzere ilçenin farklı yerlerinde küçük bostan yapmaya uygun araziler tahsis edeceklerini ifade eden CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Türkel, “ Bilim insanlarının desteğiyle Balkonda Tarım imkânları geliştireceğiz. Ayrıca, sürdürülebilir bir gelecek için mutfak artıklarını kompost gübreye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla “Yeşil Dönüşüm Kampanyası” başlatılacak; gönüllü vatandaşlarımıza ücretsiz kompost gübre setleri dağıtılacak ve setlerde biriktirilen mutfak artıkları gezici ekipler tarafından periyodik olarak toplanacaktır. Belediye Kompost Gübre Tesisinde üretilecek gübreler kentsel tarımla uğraşanlara ve kırsal mahallelerde halkımıza ücretsiz dağıtılacaktır. Bilim insanlarının desteğinde kuracağımız Kentsel Tarım Akademisi‘nde ücretsiz eğitimler ve sertifika programları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

EKOLOJİK PARK VE BAHÇE KURACAĞIZ

3-6 yaş grubu ile ilköğretim çağındaki çocuklar için ekolojik park ve bahçeler kuracaklarını söyleyen Türkel, “Özellikle kreş-gündüz bakımevi ve ilkokulların buralardan daha fazla yararlanmaları teşvik edeceğiz. Bu park ve bahçelerde playstation, go-kart gibi oyun ve eğlenceler ile hamburger, pizza gibi yiyecek imkânları hazırlanacak ve çocuklar, getirecekleri geri dönüşüm malzemeleri karşılığında bunları ödül olarak alabilecekler” diye konuştu.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMINDA ÖRNEK OLACAĞIZ”

Yenilenebilir enerji kullanımı konusunda örnek bir belediye olmayı hedeflediklerini söyleyen Serhat Türkel, “Yenilenebilir enerji kullanımında örnek olmak için ilk olarak, belediye hizmet binasının enerji ihtiyacını güneş panelleriyle karşılayacağız. Bu amaçla yeni inşaat projelerinde güneş enerjisi sistemi kullanımı teşvik edileceğiz. Ayrıca yağmur sularını toplayan ve bunu bahçe sulamada kullanan inşaat projelerini teşvik edileceğiz. Atakum’un çeşitli bölgelerinde Sanat Sokağı, Çocuk Oyun Sokağı, Kültür Sokağı gibi tematik sokaklar oluşturarak, buralarda temaya uygun etkinlikler düzenleyecek, bu etkinliklere amatör ve profesyonel sanatçıları davet edeceğiz” dedi.

HER YIL ATAKUM’A 2BİN FİDAN DİKECEĞİZ”

Atakum’da estetik mimari projeleri arttıracaklarını ifade eden Türkel, “Şehirde yürüyüş alanlarında çiçeklendirme, oturma bankları, çeşmeler, tematik heykeller yapılacak. Ayrıca bilim insanları, mimarlar, sanatçılar ve sivil toplum örgüt temsilcilerinden oluşan Atakum Estetik Kurulu kurulacak ve bu kurulun önerilerinden yararlanacağız. Atakum’u yeşil bir şehir yapmak üzere her yıl 2 bin fidan dikimini hedefledik.  Bu çerçevede sokaklara çınar, ıhlamur gibi ağaçlar dikilecek, ayrıca çeşitli lokasyonlarda peyzaj düzenlemeleri yapılacak. İlk pilot uygulamayı ise Afanlı Deresi rekreasyon düzenlemesinin sahile kadar geliştirilmesi olacak” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 22/03/2024 - 19:09