Selin Yaraları Sarılıyor


Selin Yaraları Sarılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediyenin ilgili tüm birimlerinin, sel ve heyelan afetinin yaşandığı Araklı’nın Çamlıktepe Mahallesi’nde çalışmalarına özverili şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bölgede Fen İşleri Dairesine bağlı 50 personel, 10 araç ve 10 makinesiyle, ulaşımı sağlayacak çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Zorluoğlu, bunun yanı sıra hafriyat kaldırma, su geçişleri için büz yerleştirme ve yol düzenleme çalışmalarını da ara vermeden sürdürdüklerini söyledi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığının da 17 personel ve 3 aracıyla bölgede; JAK, AFAT, AKUT, Jandarma gibi kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiğini belirten Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz, araç-gereç, personel, elindeki tüm imkânlarıyla, kayıplarımızın bulunması öncelikli olmak üzere, bölgede ne gerekiyorsa yapmaktadır. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, 17 personeli, 5 aracı ve 7 iş makinesiyle, bölgede çalışmaktadır. Ekiplerimiz, sel felaketinin olduğu gün Yüceyurt ve Yeşilyurt mahallelerine içme suyunu vermişti. Bugün de olayın merkezi olan Çamlıktepe Mahallemize içme suyu temini için geçici isale hattı oluşturdular. Bu süre zarfında halkımızın ve çalışanlarımızın temiz su ihtiyacı da yine belediye ekiplerimizce içme suyu dağıtımı yapılarak aralıksız karşılanmaktadır” dedi.

Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı marifetiyle, mahalle sakinlerinin ve bölgede çalışma yürüten tüm personelin beslenme ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Başkan Zorluoğlu, “Bölgede olay gününden itibaren yemek ikramlarımız devam etmektedir. Günlük 700 kişilik sıcak yemek ikram edilmekte, ihtiyaca göre miktar artırılmaktadır. Yarın mahalle sakinlerine ayrıca kumanya dağıtımı da yapılacaktır. Evde temizlik ekiplerimiz, mahalledeki evleri tek tek inceleyip tespitte bulunmuş olup, talep edenlere temizlik konusunda destek vereceklerdir” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaşanan felaket sonucu hayatını kaybedenlerin tüm cenaze iş ve işlemlerinin ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığınca aksaklığa meydan verilmeden gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


Yayın Tarihi: 19/06/2019