Şehit Uzman Çavuş Samet Tokur Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Uzman Çavuş Samet Tokur Son Yolculuğuna Uğurlandı

Amanos Dağları’nda bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur Salıpazarı ilçesi Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Şehidimizin cenaze namazı, Salıpazarı ilçesi Fatih Camii’nde Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, şehidimizin silah arkadaşları, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile öğle namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra Şehidimizin naaşı askerlerin omuzunda cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Salıpazarı ilçesi Kalfalı Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur’un naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Kalfalı Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Aziz Şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı babası Sebahattin Tokur’a, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ise şehidimizin fotoğrafını eşi Melike Tokur’a teslim etti. Cenaze töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Vali Osman Kaymak, şehidimizin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak acılarını paylaştılar.


Yayın Tarihi: 27/03/2018