Şehit Ramazan Taşkın Çarşamba’da Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Ramazan Taşkın Çarşamba’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı sonucu, şehit olan, Piyade Uzman Onbaşı Ramazan TAŞKIN için Çarşamba ilçesi Rıdvan Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Burada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Milletvekilleri Fuat KÖKTAŞ, Çiğdem KARAASLAN, Orhan KIRCALI, Erhan USTA, Kemal ZEYBEK, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb Ünsal AĞAOĞLU, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı.

Samsun İl Müftüsü Veysel ÇAKI tarafından Rıdvan Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin cenazesi askerlerin omuzunda askeri top aracına konularak cadde üzerinde bir süre taşındı. Daha sonra cenaze aracına konularak defnedilmek üzere askerlerin omuzunda Göğceli Mahallesine götürüldü. Sonrasında şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Ramazan TAŞKIN’ın naaşı okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde Çarşamba ilçesi Göğceli Mahallesi aile kabristanlığında toprağa verildi

Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Fazlı TAŞKIN’a, fotoğrafını ise şehidimizin kardeşi Resul TAŞKIN'a öperek teslim etti.


Yayın Tarihi: 20/01/2017