Şehit Ailelerine Anlamlı Gezi


Şehit Ailelerine Anlamlı Gezi

Samsunlu 55 şehit ailesi, Canik Belediyesi'nin öncülüğünde Çanakkale'ye gitti. Şehit aileleri, gezi kapsamında Çanakkale'nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini gezerek tarihi ruhu yaşayacak.

Canik Belediyesi öncülüğünde Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilciliği, Türk Harp Malulü ve Şehit Aileleri Derneği ile 1453 Fatih Spor Kulübü'nün katkıları ile 55 şehit ailesi için düzenlenen Çanakkale Gezisi yolculuğu öncesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Şehit yakınlarını anlamlı yolculuklarına, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ile Samsun Canik Belediyespor Kulübü Başkanı Ercan Bayrak uğurladı.

TARİHİ YERLERİ GEZECEKLER

Törende konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, "Çanakkale bizim için önemli bir yer. Orada destan yazan aziz şehitlerimiz yatıyor. Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığı, uğruna ne bedellerin ödendiği Çanakkale'de saklı. Her yıl gençlerimizi gönderdiğimiz Çanakkale'yi, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin de görmelerini istedik. İstedik ki tarihin yazıldığı toprakları görsünler, o duyguyu yaşasınlar. Bu bakımdan bu gezinin anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum " dedi.

'ŞEHİTLERİN BİZE EMANETİ'

Türkiye'nin son dönemlerde yaşanan terör olaylarından dolayı kritik bir dönemden geçtiğine işaret eden Aygün, "Şehit yakınları aziz şehitlerimizin bizlere emanetidir. İnşallah şehit yakınlarımız, vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden, kanlarıyla suladıkları Çanakkale'yi geçilmez ilan eden şehitlerimize bizlerden selam götürecekler. Böyle anlamlı bir organizasyona imza attığımız için son derece mutluyuz. Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilciliği, Türk Harp Malulü ve Şehit Aileleri Derneği ile 1453 Fatih Spor Kulübü'n e de böyle anlamlı bir geziye katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 30/09/2016