Satrancın Kalbi Ordu’da Attı


Satrancın Kalbi Ordu’da Attı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa organize ettiği “Ordu lll. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası” düzenlenen törenle sona erdi. 

Törene Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, TSF Bölge Temsilcisi Zeki Demircan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile sporcular ve aileleri katıldı.

TURNUVAYA 609 SPORCU KATILDI

4 Nisan’da başlayarak 6 gün süren ve 609 sporcunun katıldığı turnuva, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Genç sporcuların büyük ustalarla karşılaşma şansı bulduğu turnuvada Türkiye dışında 19 ülkeden sporcular da katıldı. İçerisinde uluslararası başarıya sahip 29 unvanlı sporcunun yanı sıra Türkiye’den 42 ilden katılan yüzlerce sporcu turnuvada kıyasıya mücadele etti.

GENEL SEKRETER CİVELEK, “SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL, BİREYSEL SPORLARA DA DESTEK SUNUYORUZ”

Dereceye giren ve başarılı olan sporculara ödüllerin verildiği törende, önemli bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirten Genel Sekreter Bülent Civelek, “3 yılı geride bırakan bir Büyükşehir Belediyesi olarak, satranç spor dalına büyük önem veriyor ve büyük başarılar elde ediyoruz. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını biliyor, bireysel sporlara da destek sunuyoruz. 3.sünü organize ettiğimiz Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’na bu yıl toplam 609 sporcu katıldı ve bu çok önemli bir sayı. Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığını kurduk ve hedefimiz; Ordu ilimizde sporun her branşına destek vererek geleceğin sporcularını ortaya çıkarmak ve uluslararası başarılar elde etmek. Bu turnuvaya katkı sağlayan ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyor ve dereceye girenlerin başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından, ödül törenine geçilen turnuvada görev yapan hakemlere ve katkı sağlayanlara Genel Sekreter Civelek tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi ve dereceye girenlere ödülleri verildi. 


Yayın Tarihi: 09/04/2017