UEFA Uluslar C Ligi’nde 3'te 3 Yaptık


UEFA Uluslar C Ligi’nde 3'te 3 Yaptık

LÜKSEMBURG 0 TÜRKİYE 2

Millîlerimiz UEFA Uluslar C Ligi’nde üçüncü maçını da kazanarak liderliğini sürdürdü.

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 3. maçında Lüksemburg'u deplasmanda 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Lüksemburg Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlılarımız, 37. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu ve 76. dakikada Serdar Dursun'un golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. 



Grubunda 3'te 3 yapan ve 12 gol atan Millîlerimiz, kalesinde hiç gol görmedi. Ay-Yıldızlılar, dördüncü maçını 14 Haziran Salı günü İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda Litvanya ile oynayacak. 

C Ligi 1. Grup'taki diğer karşılaşmada ise Faroe Adaları, sahasında Litvanya'yı 2-1 mağlup etti. 

Kuntz: "Lüksemburg karşısında da gol yemeden kazandığımız için mutluyum"

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Stefan Kuntz, yine gol yemeden kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Lüksemburg Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, "Bu akşam maç çok zordu. Böyle olacağını bekliyorduk, Lüksemburg grubumuzdaki en güçlü takım demiştik. Futbolda 4-5 maçlık seriler olduğunda bir iki maçı kolay geçtiğiniz gibi daha sonraki maçları kolay geçemezsiniz. Oyuncularım bu gerçeğe karşı iyi dayandılar, gururluyum. Yine gol yemedik ve maçı kazandık. Mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Stat: Lüksemburg

Hakemler: Antonio Emanuel Carvalho Nobre, Paulo Soares, Pedro Ribeiro (Portekiz)

Lüksemburg: Moris, Marvin Martins (Dk. 81 Bonhert), Chanot, Olesen (Dk. 46 Sebastien Thill), Carlson, Borges Sanches (Dk. 54 Vincent Thill), Barreiro, Christopher Martins (Dk. 63 Omosanya), Pinto, Sinani (Dk. 81 Gerson), Rodrigues

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 68 Eren Elmalı), Dorukhan Toköz (Dk. 81 Berkan Kutlu), Orkun Kökçü (Dk. 46 Serdar Dursun), Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 68 Salih Özcan), Doğukan Sinik, Halil Dervişoğlu (Dk. 68 Kerem Aktürkoğlu)

Goller: Dk. 37 Hakan Çalhanoğlu (Penaltıdan), Dk. 76 Serdar Dursun (Türkiye)

Sarı kart: Dk. 35 Barreiro (Lüksemburg)

 


Yayın Tarihi: 11/06/2022 - 12:06