Samulaş Planlanan Yatırımları Hayata Geçiriyor


Samulaş Planlanan Yatırımları Hayata Geçiriyor

Hafta başında bütün olarak hizmet veremeye başlayan Üniversite-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem hattı üzerinde planlanan yatırım hedefleri bir bir hayata geçirilmeye başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir GÜRKAN yapılan ve hizmete açılan yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 5 gün önce yolculu taşımacılık hizmetine başlayan Üniversite-Tekkeköy hafif raylı sistem hattında, istasyonlarda bulunan Samkart yükleme ve satış cihazları ile ilgili planlanan yatırım çalışmalarının hayata geçirildiğini söyleyen GÜRKAN “Yaklaşık 1 ay önce istasyonlarımızda 18 adet Samkart Satış ve Dolum cihazı bulunuyordu, Ekim ayı içerisinde bu sayıyı 36’ ya çıkarmıştık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Üniversite, Türkiş, Cumhuriyet Meydanı ve Gar gibi istasyonlarımızda yoğunluğu azaltmak adına satış ve yükleme cihazı sayısını arttırdık.” dedi.

Ücret ödeme sisteminde başlatılan kademeli ücretlendirme ile ilgili özellikle yoğun istasyonlardaki Ücret iade Cihazları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren GÜRKAN, “Ücret İade cihazların montajına başlandığını ve Başlangıçta Üniversite istasyonundan başlanarak, Atakent ve Türkiş, Cumhuriyet Meydanı ve Gar istasyonlarında Ücret iade cihazı sayılarının arttırıldığını ve 1 haftaya kadar montajların tamamlanarak ücret iade cihazı sayısının 84’e çıkarılacağını” açıkladı.

GÜRKAN, OMÜ KONSEY İLE ÇALIŞMAMIZIN MEYVELERİ

Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile yapılan toplantılarda öğrenci talepleri hakkında da bilgi veren GÜRKAN, “19 Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile diğer yıllara göre bu yıl çok iyi bir uyum süreci içerisine girdik, genel olarak Öğrenci Konseyi vasıtasıyla bize iletilen talepler ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Toplantılarımızın en güzel çıktıları da öğrencilerden bize geri dönüşler oluyor. Konsey tarafından bize iletilen talepler üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Şuan 19 Mayıs Üniversitesi Yaşam Merkezinde 1 Adet Samkart Yükleme ve Satış cihazının montajını tamamladık ve öğrencilerin kullanımına sunduk. Kasım Ayı içerisinde de 1 Adet Samkart Yükleme ve Satış cihazını yine 19 Mayıs Üniversitesi Kampüs içerisinde OMÜ Konseyi ile belirlediğimiz noktada hizmete aldık. Ayrıca Kampüs içerisinde bazı noktalarda ihtiyaç duyulan kapalı durak taleplerini de değerlendirmeye alarak çözüme kavuşturduk. Üniversite içerisinde Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat fakültesi önünde bulunan noktalara kapalı durakların montajını tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Hizmete açılan Samkart yükleme cihazı ve kapalı duraklar konsey ile yaptığımız toplantıların meyvesi durumunda ” dedi.


Yayın Tarihi: 21/10/2016