Samsun'u Sanayi Sitesinde Sandalla Gezilen Şehir Olmaktan Kurtaracağız


Samsun'u Sanayi Sitesinde Sandalla Gezilen Şehir Olmaktan Kurtaracağız

Samsun’da gittiği her yerde büyük bir coşkuyla karşılanan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun için artık görev alma zamanı. Samsun’da değişimin öncüsü olacağız. Samsunumuzu, sanayi sitesinde sandalla gezilen ve bu konuda Türkiye’ye gündem olan bir kent olmaktan kurtaracağız.” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, adaylığının açıklanmasının ardından sahada gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Cevat Öncü, CHP Asarcık, Kavak, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Daha sonra esnaf ve vatandaşlarla buluşan Öncü, projelerini ve yapacaklarını anlattı. Öncü, gün boyunca vatandaşların büyük coşkusu ve yakın ilgisiyle karşılandı.

‘ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ’

Cevat Öncü, ilçe ziyaretlerinin ardından, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu İl Temsilcisi Hasan Liman ile Samsun Apartman ve Site Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat İslamoğlu ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Samsun’a öncü olmak için yola çıktığını vurgulayan Cevat Öncü, “Samsun birçok potansiyeli bünyesinde barındıran Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Ancak, hak ettiği değeri ve hizmeti maalesef göremedi. Tarım, hayvancılık, turizm, sanayileşme, altyapı ve üst yapı gibi birçok konuda eksik kaldı. Samsunun, potansiyelini harekete geçirecek bir öncüye ihtiyacı var. Bunu başaracak olan da öncü belediyecilik anlayışıdır. Samsun’u ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Ekibimizle birlikte sorunların çözümü noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Samsun artık parmak sallayarak yönetilen bir şehir olmaktan çıkarak, dayanışma, bilim ve ortak akılla yönetilecek” diye konuştu.

‘MÜHENDİSLİK, BİLİM DİYE BİR ŞEY VAR’

Samsun’un altyapı konusundaki eksikliklerine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun’u sanayi sitesinde sandalla gezilen ve bu konuda Türkiye’ye gündem olan bir şehir olmaktan kurtaracağız. Belediye başkanının işi, olay olduktan sonra sarı çizmeyi ve yağmurluğu giyip ‘geçmiş olsun’ diyerek dolaşmak değildir. Yağmur yağmadan tedbir alıp mevcut kanallar temizlenmeli, gerekli planlamalar yapılarak yeni kanallar açılmalıdır. Samsun’da yağmur suyunu 50 metre mesafedeki denize akıtamıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Mühendislik, bilim diye bir şey var. Bunları dert edinmek gerekir. Bu sorunları çözmek için kararlı olmak gerekir” dedi.

‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SAMSUN’U GELİŞTİRECEĞİZ’

Samsun’un sorunlarını bildiklerini ve bu noktada görev aldığı her platformda bunların çözümüne dair raporlar hazırladıklarını hatırlatan Cevat Öncü, “Artık Samsun için görev alma zamanı, elimizi taşın altına koyma zamanı. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gece gündüz demeden Samsun’u geliştirecek ve sorunlarına çözüm üreteceğiz. Samsun’da değişimin öncüsü olacağız” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 06/01/2024 - 17:37