Samsunspor’un Şehitleri Anıldı


Samsunspor’un Şehitleri Anıldı

Samsunspor, 20 Ocak 1989’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden teknik adam, futbolcular ve personelleri için anma töreni düzenledi. 

Türk futbolunun en acı günlerinden biri olan, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynanacak Türkiye 1’inci Futbol Ligi karşılaşması için Malatya’ya giden Samsunspor takımı, sabah saat 09.30 sıralarında Samsun’un Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve kazada Samsunspor Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomiç ise Sırbistan’da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. 

ASRİ VE KIRANKÖY MEZARLIĞINDA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ 
Samsunspor, kazanın 30’uncu yıl dönümünde elim kazayı hatırlatmak için Asri ve Kıranköy Mezarlığında anma töreni düzenledi. Teknik Direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlığındaki mezarı başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan’ın da kabri başında dua yapıldı. 

Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Kosif yaptığı konuşmada, "Futbol şehitlerimizi özlemle, saygıyla ve minnetle kabri başında anıyorum. 30 yıl olmasına rağmen acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz bu anlamlı günde, bundan sonra ne ülkemizde ne de dünyada bu tür acıların bir daha yaşanmaması" dedi. 

Samsunsunspor’un eski Başkanı Hakkı Tomaç ise, "Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısını hale hissediyoruz. Samsunumuz için, Türk futbolu için kapkara bir gün 20 Ocak. Şu an kabri başındaki Nuri Asan, 'Ben Samsunspor için ölmeye razıyım' diyen bir arkadaşımızdı. Allah gönlüne göre verdi demek ki. Samsunspor'umuz için şehit oldu. Hepsinin mekanları cennet olsun. Samsun'un ve Türk futbolunun duaları onlarla. Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Aynı zamanda Mete Atanır için Kıbrıs’ta, Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak’ta ve Tomiç için de Sırbistan’da mezarları başında tören düzenlendiği öğrenildi.

Törene Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Kosif’in yanı sıra, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Bürosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın ve Samsunspor yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: samsunspor.org.tr

 


Yayın Tarihi: 20/01/2019