Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası Başladı


Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği ve aralarında birçok önemli unvanlara sahip 600 satranç sporcusunun katıldığı Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası başladı.

14 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuva için Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonunda açılış töreni düzenlendi.

TURNUVAYA OLAN İLGİ MEMNUNİYET VERİCİ

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, turnuvaya olan büyük ilgiye dikkat çekerek; “Geçen yıl 5 ülke ve 22 ilden 500’e yakın sporcunun katılımıyla birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın 12 ülke, 38 ilden 600 sporcunun katılımıyla bu yıl 2’ncisini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl katılımı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Turnuvaya katılım sağlayan bütün sporcularımıza ilimize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum” dedi.

ORDU, SATRANÇTA ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ

Ordu’nun satranç sporundaki potansiyeline dikkat çeken Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay; “12 ülke, 38 il ve aralarında birçok önemli unvanlara sahip satranç ustalarının da yer aldığı 600 sporcunun katılımıyla Ordu’dayız. Ordu’nun satranç konusunda önemli bir potansiyeli vardı. Büyükşehir Belediyemizin geçen yıl başlattığı “Doğru Hamlede Buluşalım” projesi ve bu sene ikincisini düzenlediğimiz turnuva ile Ordu, satranç sporunda çok daha önemli bir noktaya taşınmış oldu” şeklinde konuştu.

AMATÖR TURNUVADAN ULUSLARARASI TURNUVAYA

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; “Ordu’nun geleceğini inşa edecek projeler tek tek hayata geçiyor. Bunlar içerisinde bu turnuva gibi birçok kültür, sanat ve spor etkinliği yer alıyor. Amatör turnuva olarak başlayan ve bugün uluslararası bir hüviyete bürünen Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın kalıcı ve daha geniş katılımlı olarak uzun yıllar düzenlenmesini diliyorum” dedi.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, turnuvanın bu yıl ikincisini düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade ederek; “Keyifle izlenecek müsabakalardan elde edilecek sonuçları heyecanla bekliyoruz” dedi.

Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası, açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın yaptığı sembolik müsabaka ile başladı.

TURNUVA 4 GÜN SÜRECEK

14 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak turnuvada 600 sporcu mücadele edecek. 7 farklı kategoride düzenlenecek turnuvada dereceye girenlere toplam 48 bin TL nakdi ödül verilecek. Dereceye giren sporculara ödülleri Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 17 Nisan 2016 tarihinde saat 19.00’da turnuva salonunda düzenlenecek törenle dağıtılacak.


Yayın Tarihi: 15/04/2016