Samsunspor’dan 3 Gollü Net Galibiyet


Samsunspor’dan 3 Gollü Net Galibiyet

Yılport Samsunspor, TFF 1. Lig’in ikinci haftasında evinde ağırladığı Ümraniyespor karışılaşmasından 3 – 0 galip ayrıldı.

Yılport Samsuns por’ungolleri Tomane, Gökhan Alsan (P) ve Enes İslam'dan geldi.

STAT: Samsun 19 Mayıs Stadı

HAKEMLER: Yiğit Arslan, Hasan Hüseyin Tetik, Hüseyin Aylak, Adem Cinek

YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah, Kerem, Yalçın, Kevin, Erhan, Muhsin (Dk. 89 İlyas Kubilay Yavuz), Gökhan, Savicevic (Dk. 65 Ahmethan), Burak (Dk. 89 Enes İslam), Plumain (Dk. 65 Oğuz), Tomane (Dk. 81 Guido)

ÜMRANİYESPOR: Mehmet, Alim, Yunus (Dk. 46 Ali Han), Serkan, Hüseyin (Dk. 72 Zivkovic), Vasco, Gökhan, Muammer (Dk. 72 Enes Soy), Ercan, Ulrich, Mustafa

GOLLER: Dk. 53 Tomane, Dk. 80 Gökhan Alsan (p), Dk. 90+5 Enes İslam (Yılport Samsunspor)

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam: “Süper Lig’e ulaşmış bir takım olarak sezonu tamamlayacağız”

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “İlerleyen süreçte taraftarın ve Samsun camiasının özlemini çektiği Süper Lig’e ulaşmış bir takım olarak sezonu tamamlayacağız” dedi.

Ümraniyespor’u 3-0 yendiğimiz karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, “Bugünkü karşılaşma bizim için birçok açıdan önemliydi. Geçen hafta ligin şampiyonluk adaylarından Altay’la deplasmanda birçok sıkıntımız ve eksiğimiz olmasına rağmen bence iyi bir sonuçla, gol yemeden, sezona puanla başlamamız önemliydi. Geçen haftayı geçtikten sonra kendi sahamızda ligin ilk iç saha karşılaşmasını kazanmak da bizim için zorunluluktu. O bilinçle sahaya çıktık. İlk devre aslında iyi mücadele ettik. Oyuncularımız rakibi kendi yarı alanına hapsetti. Ön tarafta iyi baskı yaptık. Topu kendi yarı alanımıza getirmedik. Özellikle 15-20 dakikalık bölümlerde pozisyonlarda bulduk ama maalesef gol bulamadık. Çünkü bu gibi karşılaşmalarda gol atmak şu açıdan önemli. Rakip zaten çok koşan, mücadele eden bir takım. İyi de savunma yapıyorlar. Dolayısıyla gol atıp onların bu düzenini bozmak önemli. Fakat ilk devre aslında müsait pozisyonlarımız da vardı. Rakip ceza sahası içerisinde 4-5 tane final pasını atamadık ve devre berabere bitti” dedi.

İkinci yarı iyi oynadıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “Devre arasında oyuncularımızla şunu konuştuk. ‘Sabırlı oynamaya devam edelim. Hiç panik yapmadan kendi oyunumuzu oynayalım. Rakip mutlaka bir açık verecek ve golü bulacağız’ bunu söyledik ve nihayetinde de baskılarımız netice verdi. Güzel goller oldu. Özellikle Tomane’nin ilk maçında gol atması bizi mutlu etti. Ondan sonra penaltı oldu. Bence haklı bir penaltı. Daha sonrasında da Enes’in golü bu güzel akşamın harika kapanışı oldu. Biz iki sene alt ligde oynadıktan sonra şimdi 1. Lig’de oynuyoruz. Dolayısıyla bu ligin aslında yeni takımlarından birisiyiz. Geçtiğimiz sezonki lig seviyesi, lig ortamı, orada oluşan atmosfer diğer ligle çok farklı. Kaliteli takımlarla oynuyoruz. Dolayısıyla bu geçiş sürecinde bazı sıkıntıları yaşayacağız ki, yaz dönemi pandemiden dolayı maalesef çok fazla hazırlık maçı da yapamadık. Yani beraber oynama alışkanlığı da edinemedik. Birkaç transferimiz çok geç geldi. Arada takımların dengeleri bozuluyor. Bugün Caner’den mahrum kaldık. Ondan faydalanamadık. Gyasi’nin sakatlığı ön taraftaki alternatiflerimizi maalesef kısıtladı” diye konuştu.

Sezon sonunu Süper Lig’e çıkan bir takım olarak tamamlamak istediğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Dolayısıyla iyi yoldayız. Bu takım inşallah çok daha iyi olacak. Oyuncularımız bizim anlayışımızı, sistemimizi kavramaları ve anlamaları, bunu sahada her geçen gün daha iyi uygulamalarını görüyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte daha temposu yüksek, ofansif anlamda daha üretken, izleyene keyif veren ve inşallah ilerleyen süreçte de taraftarının, Samsun camiasının özlemini çektiği Süper Lig’e de ulaşmış bir takım olarak sezonu tamamlayacağız. Ama biraz zamanımızın ihtiyacının olduğunu da çok içtenlikle de söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ümraniyespor maçından gerekli dersleri de çıkaracaklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ümraniyespor takımına da hem mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum hem de yaşadıkları bu Covid-19 rahatsızlıklarından dolayı da ‘geçmiş olsun’ diliyorum. Bu maçtan gerekli dersleri çıkaracağız. Yaptığımız hataları hemen tespit edip, onları azaltmaya çalışacağız. Maçta güzel şeyler çoktu. Onları daha fazla mükemmele ulaştırmaya çalışacağız. Her geçen gün tempomuzu biraz daha arttırmak için çalışmalarımız devam edecek. Bizim için gerçek anlamda final karşılaşması Royal Hastanesi Bandırmaspor maçı. Çünkü ondan sonra 2 maçımızı içeride oynayacağız. Dolayısıyla haftaya bizi çok zorlu bir karşılaşma ama kazandığımız takdirde de şampiyonluk yolunda bize avantaj sağlayacak bir karşılaşmaya çıkacağız” dedi.

Son olarak taraftara seslenen Ertuğrul Sağlam, “Buradan taraftarlarımıza da selamlarımızı iletiyoruz. Bugün onlar burada yoktular ama desteklerini ve manevi anlamdaki yanımızda olduklarını biz de hissettik oyuncularımız da hissetti” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 21/09/2020