Samsun’da En Tatlı Uluslararası Festival


Samsun’da En Tatlı Uluslararası Festival

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pastacılık ve Çikolata Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi Master Of Cake Kurucusu ve Genel Koordinatörü Zümra Uludoğan yaptığı konuşmasında, “Bu gün Master Of Cake Samsun markası adı altında 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pasta, Çikolata Festivali ve Pasta Yarışmasını düzenliyoruz. Bütün hazırlıklarımızı bu tema üzerinden yürütüyoruz. Bu gün bu etkinlik kapsamında birçok şov programladık. Bunların hepsi bu gün hayata geçecek. Bu gün burada Samsun’un simgesi bronz Atatürk Anıtı’nın yenilenebilir çikolatadan yapılmış bir benzeri de sergilenecek. Yirmi beşe yakın uluslararası platformda ve Türkiye’de çok başarılı şefler bu gün bizimle beraberler. Bu festivalde yarışmacılarımıza ve ziyaretçilerimize renkli sürprizlerimiz olacak.” dedi.

Milli Mücadelenin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı kutlama programları kapsamında şehrimizde gerçekleştirilen uluslararası etkinliklerin devam ettiğini ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu programlar içerinde Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pastacılık ve Çikolata Festivali'nin açılışındayız. Genelde Samsun her alanda öncü bir şehir. İlkadım şehri. Biz Samsun’un ilkadım şehri olmasından dolayı övünüyoruz. Atalarımız bu güzel coğrafyayı bizlere ülke olarak armağan ettiler. Buradan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onların sayesinde bu güzel vatan topraklarında hür ve bağımsız bir şeklide özgürce yaşıyoruz. Bu gün bu etkinlikleri onların sayesinde yapıyoruz. Bu güzellikleri yaşıyoruz. Allah onları gani gani rahmet eylesin.” dedi.   

Bu ruhun yaşatılmasını çok önemsiyoruz diyen Vali Osman Kaymak, “Ülkemizde her alanda güzel gelişmeler oluyor. Bu pastacılık da turizm alanında çok önemli bir sektör. Bu anlamda profesyonel işler yapılıyor. Burada gördüğümüz tüm heykeller gerçekten canlıymış gibi görünüyor. Arkadaşlarımız bunların hepsinin pasta hamurundan yapıldığını söyledi. Gerçekten güzel olmuş. Güzel bir söz var, ‘marifet iltifata tabidir’ diye. Biz de çaba sarf eden, bir emek ortaya koyan insanların eserlerini alkışlamazsak, onlara değer vermezsek haksızlık ederiz. Bir daha bu tür işler yapmak için kendilerinde cesaret bulamazlar. Ben emek verenlerin emeklerine sağlık diyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Samsun’a bu etkinliklerle birlikte güzellik katıyorlar. Biz buradan bütün Samsunluları bu pasta festivalini görmeye, etkinlikleri izlemeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Festival için üç aylık yoğun bir çalışma sarfedildiğini ifade eden Vali Kaymak, “Arkadaşlarımız bu festival için çok yoğun çaba sarf ettiler. Bizler çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin incisi, amiral gemisi. Samsun her şeyin en iyisine layık. Master Of Cake Kurucusu ve Genel Koordinatörü Zümra Uludoğan kardeşimiz güzel bir etkinliğe önderlik yaptı, bu iş için büyük çaba sarf etti. Bu pastacılık konusunda da Samsun öncü ve önder olabilir. Bu konuda Samsun Türkiye’de marka olabilir. Tüm pastaseverleri 27-28 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen Samsun’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin de yer aldığı 250’nin üzerinde pastanın sergilendiği Mastef Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pastacılık ve Çikolata Festivali’ni görmeye davet ediyoruz. Bu etkinlik için ilimize gelen usta şeflere ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ederek, hoş geldiniz diyorum. Festivalimizin ve etkinliğimizin başarılı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yerli ve yabancı 500'ü aşkın pastacının eserlerinin sergilendiği festivaldeki stantları eşi Emine Kaymak ile gezen Vali Osman Kaymak, profesyonel pastacıların yanısıra girişimci ev kadınlarının yapmış olduğu pastaları da inceleyerek, ürünler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Valimiz Sayın Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi 100. Yıl Pastası'nı kesti.

Pasta kesiminin ardından, Azerbaycanlı pastacı Sanan Pashayev tarafından 500 kg. yenilenebilir çikolatayla Azerbaycan'da yapılarak festival için Samsun'a getirilen Atatürk Onur Anıtı Heykeli, gerçekleştirilen açılışın ardından tüm Samsun halkını temsilen Azerbaycanlı pastacı Sanan Pashayev tarafından, Vali Osman Kaymak'a takdim edildi.

Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak çocuklar için hazırlanan özel stantda çocukların pasta yapımına eşlik etti. 


Yayın Tarihi: 28/04/2019