Samsun Yıldız Gençlik İzcilerinden Çanakkale Kampı


Samsun Yıldız Gençlik İzcilerinden Çanakkale Kampı

Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcileri, Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nı tamamladı.

İzciler, "Dedeciğim Ben Geldim" sloganı ile ‏Çanakkale savaşlarında 57. Piyade Alayının 101 yıl önce kullandığı yoldan giderek ecdadını andı.

Samsun Yıldız Gençlik izcileri, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından 57. Alay'ın taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı yerde düzenlenen "Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na" 25 izci ve liderlerle birlikte katıldı. Kocadere köyü yakınlarında kamp kuran izciler, sabah ezanıyla birlikte yürüyüş için hazırlık yapmaya başladı. Kamp alanından o zamanki askerler gibi "Hamur kızartması ile Kırık buğday çorbası" içerek başlarında "Enveriye kabalağı", sırtlarında "Dedeciğim Ben Geldim" yazan cepkenleriyle yürüyüşe başladı. Kamp alanından uğurlama töreninde izcilere, mehter marşı eşliğinde "Kınalı Hasan" gibi saçlarına kınalar yakılarak uğurlandı. 17 kilometrelik patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yürüyüş yolunu yaklaşık 8 saatte tamamlayan Yıldız Gençlik izcileri, tekrar kamp alanına döndü. İzciler, Bigalı köyündeki ana karargâha ardından da ilk kurşunu sıkan 27. Alaydaki şehitlerin bulunduğu Balıkçı damları diye adlandırılan tepeye gitti. Kampı tamamlayan izciler, Çanakkale'deki diğer tarihi yerleri gezdikten sonra Samsun'a döndü.

Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Önderi Yusuf Ertürk; " Çanakkale Milli Bilinç Kampına, 22 izci ve 3 izci lideri ile katıldık. İzcilerimiz, atalarımızın vatan, millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşadılar. Milli ve manevi duygularla donanarak evlerine geri döndüler" dedi.


Yayın Tarihi: 25/04/2016