Samsun Üniversitesi’nde Kızılay Kan Bağışı Etkinliği


Samsun Üniversitesi’nde Kızılay Kan Bağışı Etkinliği

Kızılay Samsun Şubesi tarafından Samsun Üniversitesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğine öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünde düzenlenen etkinlik, öğrencilere Kızılay Samsun Şubesi tarafından kan bağışı hakkında bilgilendirme yapılması ile başladı. Türk Kızılay’ı tarafından kurulan kan bağışı stantlarında ilk olarak kan bağışı formları doldurularak, bağışçıların kan testi ve tansiyon ölçümü yapıldı. İşlemleri tamamlanan bağışçılar, kan verme noktalarına geçerek, kan bağışında bulundular.

Etkinlik kapsamında Kızılay Samsun Şubesi İl Başkanı Ahmet Muştu ve beraberindeki heyet bağış yapan öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra ise Başkan Muştu, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin ve Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç’u ziyaret ederek Kızılay Samsun Şubesinin yaptığı çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler aktardı.

Kızılay yetkilileri, Samsun Üniversitesi'nin personel ve öğrencilerinin kan bağışına olan ilgisini takdirle karşıladıklarını ve her ziyaretlerinde memnuniyet verici bir tablo ile karşılaştıklarını belirttiler. Ayrıca, kan bağışının önemine dikkat çekerek, üniversite topluluğunun bu konudaki duyarlılığını vurguladılar.

Kızılay Samsun Şubesi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası 12-13 Aralık 2023 günleri arasında Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde gerçekleştirilecek.


Yayın Tarihi: 29/11/2023 - 13:08