Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Gazetecilerle Bir Araya Geldi


Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi’nde düzenlenen basın kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Kahvaltının ardından Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz yeni yönetim kurulu üyelerini basın ile tanıştırdı.

Kahvaltıya Samsun Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı da katıldı.

Muruz burada yaptığı konuşmada, Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı olarak göreve gelmede hedeflerinin veteriner hekimlik değerlerini yüceltmek ve yükseltmek olduğunu belirterek, zaman zaman oda olarak veteriner hekimlerin güncel sorunlarını ve çözü önerilerini basın ile paylaşacaklarını kaydetti.

Hayvan sağlığına 7 gün 24 saat hizmet veren veteriner hekimler diğer sağlık personeline verilen fiili hizmet haklarından mahrum olduklarını da sözlerine ekleyen Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz şöyle devam etti;

VETERİNER HEKİMLERE YAPILAN HAKSZLIKLAR GİDERİLMELİDİR

“bu durum bütün veteriner hekimlerin tepkisini çekmektedir. Bu hatadan bir an önce vazgeçilmesini ve veteriner hekimlerine yapılan bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz.

Türkiye hayvan hastalıkları tam donanımlı teşhis laboratuvarını kurmuş ve birçok hastalığa karşı kendi aşısını üreten bir ülke olmuştur. Ancak Şap, Şarbon, Tüberkiloz ve Brusella gibi hastalıklarla mücadelede istenilen hedefe ulaşılamamıştır.

Bu durum öncelikli olarak hayvan tacirleri ve kontrolsüz hayvan hareketlerini takip edebilmekte başarısızlıktan kaynaklanmaktadır.

Diğer önemli bir neden ise veteriner hekim sayısının yetersizliği ve aktif görev yapan hekimlerin iller ve ilçelerdeki dengesiz dağlımımdır”

VETERİNERLERİN KULAK KÜPESİ TAKAMAMASI BÜYÜK SIKINTI

Veteriner hekimlerinin en önemli sıkıntısının koyun ve sığırlara kulak küpesi takamaması olduğunu da sözlerine ekleyen Samsun – Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habib Muruz sözlerini, “Bakanlık tarafından hayvanları tanımak ve kayıtlarını tutmak için sığır ve koyunlara kulak küpesi takılmaktadır. Hastalıklı hayvanı tedavi eden, operasyon yapan, suni tohumlama uygulayan ve güç doğuma müdahale eden veteriner hekimler Bakanlık tarafından getirilen sınırlamalar nedeniyle hayvanlara serbestçe kulan küpesi takıp tescil işlemlerini yürütemiyor. Bu durumun da Bakanlık tarafından bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir” şeklinde tamamladı.


Yayın Tarihi: 26/10/2018