Samsun Protokolü Şehit Evinde Mevlitte Bir Araya Geldi


Samsun Protokolü Şehit Evinde Mevlitte Bir Araya Geldi

2017 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin hain pususu sonucu şehit düşen Shh. Uz. Çvş. Nejat Yaman’ın Tekkeköy’deki baba evinde şehidin ruhu için okutulan mevlidi şerif ve iftar yemeği Samsun protokolünü bir araya getirdi. 

2017 yılı içerisinde Hakkari Çukurca'da teröristlerin hain pususu sonucu şehit düşen Shh. Uz. Çvş. Nejat Yaman Tekkeköy’deki baba evinde şehidin şahadete ulaşmasının birinci yılı nedeniyle ruhuna mevlidi Şerif ve iftar yemeği düzenlendi. Tekkeköy Turgut Tüfenk İlkokulu bahçesinde düzenlenen mevlit ve iftar yemeğine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadullah Kalaycı, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürü Aydın Özdemir, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Togar “Şehitlerin Bizlere En Önemli Emaneti Aileleridir”

Şehit yakınlarının her zaman her koşulda yanında olduklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Vatan savunması esnasında ülkemizi, bayrağımızı bizleri korumak için gözlerini bile kırpmadan canlarını feda eden evlatlarımız mertebelerin en yücesine ulaşıyorlar. Onların haklarını ne bu dünyada nede öteki dünyada ödememiz mümkün değil. Bizlere düşen en büyük görev onların emanetlerine sahip çıkmaktır. Şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanet hiç şüphesiz aileleridir. Şehitlerimizin ailesi artık bizleriz ve her daim yanlarındayız” dedi.

Dualar tüm şehitler için

Duaların ve ellerin tüm şehitler için sema’ya yükseldiğini söyleyen Başkan Togar, “Bu akşam Ramazan ayının feyzi ve bereketi içerisinde şehidimizin ruhuna ailesi tarafından okutulan mevlit ve iftar yemeğinde tüm şehitlerimizin ruhları için dua ettik. Sağlık Bakanımız ve Valimiz başta olmaz üzere tüm protokol ve alandaki vatandaşlarımız dillerinde ve yüreklerindeki samimi içten duaları ile şehitlerimizi andık. Rabbim vatanımız için, bayrağımız için, bizler için canlarını feda eden tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Şehit ailemizin de niyetlerini kabul ve makbul eylesin” şeklinde konuştu.  


Yayın Tarihi: 06/06/2018