Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’tan 10 Kasım Mesajı


Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt’tan 10 Kasım Mesajı

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 79. Yıldönümünde saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

"Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutladığımız bugünlerde Türkiye istikrar ve güven içerisinde güçlenmeye ve büyümeye devam etmektedir. Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma ülküsünden bir an olsun ayrılmamış bu yolda gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hakimiyet bila kaydü şart milletindir” diyerek halkın iradesinden üstte hiçbir güç olamayacağını belirtmiştir. Aziz milletimiz İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar savunduğu vatanını icap eden her şartta ve durumda savunmasını bilmiştir. 15 Temmuz’da milli iradeye vurulmak istenen zinciri de milletimiz kabul etmemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti 94 yılda büyük mesafeler kat etmiştir ve güçlenerek büyümeye devam etmektedir. Şüphesiz bu başta Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalleri milletimiz sonsuz gayret ve tükenmez azmiyle olmaktadır. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında muasır medeniyet seviyesinin üzerinde müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin bânisi (kurucusu) Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar saygı ve şükranla anıyorum.”


Yayın Tarihi: 08/11/2017