Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti’nden10 Ocak Mesajı


Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti’nden10 Ocak Mesajı

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sedat Öksüzoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sedat Öksüzoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

''Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti olarak tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.

Bilindiği gibi 10 Ocak 1961, çalışan gazetecilerin haklarına ilişkin 212 sayılı Basın Yasası’nın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasası ile gazeteciler sözleşme imzalama hakkına kavuşarak peşin maaş alma, yıpranma hakkı, kıdem tazminatı, sendikalaşma ve toplu sözleşme gibi önemli kazanımlar elde etti.

Son yıllarda internet haberciliği büyük önem kazandı. Basın kuruluşlarının tamamı internete büyük önem vermeye başladı. Ancak internet yasası çıkmadığı için, bu alanda gazetecilik yapan meslektaşlarımız yasal haklardan mahrum kalmakta. İnternet yasası bir dönem mecliste görüşülen ancak yasalaşma konusunda bir noktaya varılamadı. İnternet yasası çıktığında hem gazetecilik yapan arkadaşlarımız yasal haklara sahip olacaklar, hem de her önüne gelen gazeteci kimliğini kolaylıkla kullanamayacak. Bu yasa hem gazeteciliğin önünü açacak, hem de yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçmiş olacak. Bu anlamda internet yasasının çıkması noktasında iktidar ve muhalefet partilerinin bir an önce ortak çaba sarf etmesini beklemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden gazeteci büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, mesleği icra eden tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum''


Yayın Tarihi: 08/01/2019