Samsun Ata’sını Andı


Samsun Ata’sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde 10.11.2017 Cuma günü saat 09.00’da, Vali Osman Kaymak’ın katılımı ile Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Samsun Valisi Osman Kaymak,  Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Osman Kaymak Anıt Şeref Defteri'ni imzalayarak deftere, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz ATATÜRK, Vefatınızın 79. yıldönümünde şahsınızı sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin ilanının 94. yıldönümünü geride bıraktığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’  hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Dâhili ve harici düşmanlara rağmen, milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.

Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun. ”ifadelerini yazdı.

Vali Osman Kaymak'ın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören sona erdi.

Törene ayrıca, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emrullah İskenderoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İlçe Kaymakamları, İlçe belediye başkanları, askeri, mülki ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 09/11/2017