Samgaz, Güvenli Goğal Gaz Kullanımı Konusunda Abonelerini Bilgilendirdi


Samgaz, Güvenli Goğal Gaz Kullanımı Konusunda Abonelerini Bilgilendirdi

Samgaz, doğal gazın doğru şekilde kullanıldığında en güvenilir, ekonomik ve çevreci yakıt olduğun belirterek ev ve iş yerlerinde dikkat edilmesi gereken kuralları hatırlattı.

Samgaz Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, doğru kullanıldığında doğal gazın konforlu ve tasarruflu bir ürün olduğuna dikkat çekerek, “Samgaz olarak 5 ilçede 230.000 abonemizin ve ailelerinin doğal gazı güvenli ve kesintisiz bir şekilde kullanması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Doğal gaz, çevreci ve güvenli bir yakıt olarak tercih edilirken her geçen gün kullanımı artıyor. Doğal gaza geçiş sürecinin tüm aşamalarında insan sağlığını ve güvenliğini olumsuz etkileyebilecek riskleri önlemeye, azaltmaya ve toplumu bilinçlendirmeye büyük önem veriyoruz” dedi.

DÜZENLİ BAKIM ŞART

Samgaz’ın onayı olmadan müdahale edilen tesisatların yarattığı tehlikeye dikkat çeken Kolsan, cihaz bakımlarının yetkili servisler aracılığıyla üretici tavsiyeleri doğrultusunda düzenli olarak yaptırılması gerektiğini ifade etti. “Abonelerimizin doğal gaz tesisatlarının hem kurulum hem de kullanım aşamasında aynı özeni göstermeleri gerekiyor” diye konuşan Kolsan, şöyle devam etti: “Pide fırınları, endüstriyel ocak, çay kazanı, kuzine, kombi, soba, kazan, brülör gibi yakıcı cihazların bakımlarının, yetkili servislere düzenli olarak yaptırılması büyük önem taşıyor. Yetkisiz kişiler tarafından yakıcı cihazlara ve doğal gaz tesisatlarına kesinlikle müdahale edilmemesi gerekiyor. Konforlu ve tasarruflu bir ürün olan doğal gaz, doğru kullanıldığı sürece en güvenli yakıttır. Doğal gaz tesisatlarının ve yakıcı cihazların kullanım yetkisi ve bakımı, doğal gaz kullanıcılarının sorumluluğunda bulunmaktadır.”

ACİL DURUMLARDA 187’Yİ ARAYIN

Samgaz’dan yapılan açıklamada havalandırma menfezlerinin mutlaka açık olması gerektiğine de dikkat çekildi. “Havalandırma menfezi, yakıcı cihazın doğal gazı yakabilmek için gereken oksijeni aldığı, ortamın havalandırıldığı, pencere veya duvara monte edilen sistemdir. İptal edilmesi veya kapatılması halinde büyük tehlikeler oluşturabilir” denilen açıklamada, çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku duyulduğunda vakit kaybetmeden 187 Doğal Gaz Acil Hattı’nın aranması gerektiği belirtildi.


Yayın Tarihi: 27/06/2021