Salıpazarı’nda Ekmekler Çöpe Gitmeyecek


Salıpazarı’nda Ekmekler Çöpe Gitmeyecek

Salıpazarı Belediyesi, ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ ile hem israfın önüne geçmeyi planlıyor hem de toplanan ekmekleri sokak hayvanlarına yemek olarak ulaştırmayı hedefliyor.

Salıpazarı Belediyesi ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin sokak hayvanlarına gönderilmesi amacıyla İlçenin belirlenen noktalarına bayat ekmek kutusu yerleştirildi.

Bayat ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefleyen Salıpazarı Belediyesi bu konuda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe atıldığı günümüzde, israf edilen ekmekleri kazanıp, sokak hayvanlar için kullanmak isteyen Salıpazarı Belediyesi, bu amaçla belirli bölgelere bayat ekmek kutusu yerleştiriyor.

Salıpazarı Belediyesinin "Ekmek nimettir, yeri çöp değildir" sloganı ile başlattığı kampanya ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Halil Akgül, ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi amaçlarını taşıyan proje kapsamında, ekmek israfıyla ilgili farkındalık oluşturulmasının planlandığını söyledi.

Proje kapsamında Salıpazarı genelinde çöpe atılan ekmek miktarının en aza indirilmesinin de hedeflendiğini kaydeden Başkan Akgül, “Projenin bir diğer önemli hedefi ise bayat ekmeklerin toplanarak sokak hayvanlarına ulaştırılması. İnşallah bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı yerlerde değil önümüzdeki süreçte Salıpazarı’nın tamamında ekmekleri çöpe atılmaktan kurtarmış olacağız. Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizin de uygun görmediği, tasvip etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemektir.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 28/05/2020