Ttrifokal Lens Tedavisiyle Gözlüklerinden Kurtuldu


Ttrifokal Lens Tedavisiyle Gözlüklerinden Kurtuldu

Görme bozukluğu yaşayan Hülya Alkaçtı, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde olduğu trifokal lens tedavisiyle gözlüklerinden kurtuldu.

Göz Hastalıkları alanında da sağlıktaki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Trifokal lens tedavisi ile uzak ve yakın gözlük kullananları bu sorundan kurtarıyor.  Samsun'da yaşayan 55 yaşındaki Hülya Alkaçtı, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Talha Özdemir tarafından gerçekleştirilen trifokal lens ameliyatı artık mükemmel bir şekilde görme duyusunu geri kazandı. 

Mesleği gereği kitap okumayı ve bilgisayar kulandığında gözlük kullandığını söyleyen Hülya Alkaçtı, “Daha önceden yakını görmeme problemim vardı bu sebepten gözlük kullanıyordum. Sınıf öğretmeniyim, kitap okumayı çok seviyorum. Mesleğim gereği bilgisayar çok kullanıyordum ve bunları yaparken çok zorlanıyordum. İş yaparken bir anda telefon çaldığında bakmak için gözlüğe ihtiyacım oluyor. Sınıfta öğrencilerim bişey sorduğunda ona bakmak için yakını göremediğimden gözlüğe ihtiyaç duyuyordum. Gözlükle bir mücadelem vardı. Etrafımda trifokalle ilgili haberler gördüm bana çözüm olabilir mi diye de internetten araştırdım. Çevremdekilere sordum ve Doktor Talha bey’in bu konuda iyi olduğunu duydum. Cesaretimi annemin katarakt ameliyatı olduktan sonra iyi sonuç aldığını gördüm ve bundan cesaret ederek bende ameliyat olmaya karar verdim. Ve ameliyatımı oldum. Suanda çok iyiyim ve gözlüklerinden sıkılan uzak ve yakın görme bozukluğu olan hastalara burdan trifokal lensi öneriyorum. Talha beye ve Büyük Anadolu Hastaneleri’ne ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.


Yayın Tarihi: 25/02/2019