Sıcak Hava Anne Adaylarını Etkiliyor


Sıcak Hava Anne Adaylarını Etkiliyor

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özge PİRİ MANTAR " Hamileliği sıcak günlere denk gelen anne adaylarına uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

Sıcak havalar bizlere güneş ve denizi çağrıştırmakta ancak gebe olan anne adayları için sıcaklığın artması sıkıntılı günlerin başladığının habercisi olabiliyor. Ancak anne adayları uzman hekimler tarafından verilen önerilere dikkat ederlerse yaz sıcakları kabus olmaktan çıkabilir. Gebeliği yaz dönemine gelen anne adayları özellikle ortak şikayetleri  olan halsizlik, uykusuzluk, vücut ısının artışına bağlı ödem, sıcak basmaları, alerjik problemler, nefes darlığı gibi sorunlarla karşılaşabiliyor. 

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özge PİRİ MANTAR hamileliği sıcak günlere denk gelen anne adaylarına uyarılarda bulunarak alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özge PİRİ MANTAR  "Anne adaylarının ilk aylarında bulantı, kusma ve halsizlik sık görülen şikayetlerin başlarında gelir. Bu dönemleri yaz ayına denk gelen gebeler gün içerisinde bol sıvı almalıdır. Bu sayede kusma ile kaybedilen sıvı  geri  alınabilir  ve  vücutta  sıvı  eksikliği  önlenmiş olur ve halsizlik şikayeti de azalmış olur.  Anne adayları klimalı  yerlerde, klimanın  soğuk  etkisine  karşı da  kendini  korumalıdır. Sıcak basmaları, avuç içi ve ayak tabanlarında yanmalar, alerjik problemler, vajinal kaşıntı ve akıntılar, vücut ve yüz lekeleri, tansiyon düşüklüğüne bağlı  uykusuzluk, çarpıntı ve nefes darlığı gibi bir takım şikayetlerde ise mutlaka bir uzman hekime başvurmalı ve kendisinin vereceği öneriler dahilinde hareket etmeye özen gösterilmelidir" dedi. 


Yayın Tarihi: 26/07/2017