Serinleyeyim Derken Göz Sağlığınızdan Olmayın


Serinleyeyim Derken Göz Sağlığınızdan Olmayın

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan Dinçer değişik göz hastalıklarına sebebiyet veren deniz ve havuzlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Sıcak havadan bunalıp soluğu deniz ve havuzda mı alıyorsunuz? Aman dikkat serinleyeyim derken göz sağlığınızdan olmayın.

Yaz ayının aşırı sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde özellikle kalabalık ve temizliği yeterince yapılmayan sahil ve havuzlar da göz enfeksiyonlarını kapmanız muhtemel.

Göz sağlığınızın bozulmaması için mutlaka temizliğinden emin olduğunuz yerleri mutlaka tercih edilmesini gerektiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan DİNÇER "Hijyenik olmayan havuzlar insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Başta göz hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olan bu yerlerde gerekli önlemler mutlaka alınmalı.

Klorlama veya değişik dezenfeksiyon yöntemleriyle temizlenmemiş havuz suları, bakteri, virüs ve parazitlerin neden olabileceğinden gözlerde, batma, kızarıklık, yanma, çapaklanma, kapaklarda şişlik ve göz içinde su toplanması gibi şikayetler oluşturabilir. Bu anlamda gözlerde oluşan bir enfeksiyon durumunda sorunun geçmesini beklemeden mutlaka bir uzman hekim tarafından tedavisinin başlanması gerekiyor. Tedavi geç kalınması durumunda geri dönüşü olmayan sağlık problemi yaşanabilir. Bunlar sadece havuzda değil deniz ortamında da kişinin başına gelebilir "

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Havuza ve denize girenlerin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi veren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Gökhan DİNÇER "Havuz suyu kaliteli ve berrak olmasına özen gösterilmeli. Havuza girenlerin mutlaka duş alması sağlanmalı. Çıktıktan sonra mutlaka tekrar duş alınmalı. Göz enfeksiyonlarına ve sudaki gözü tahriş eden maddelere karşı, deniz gözlüğü veya maske kullanılmalı. Lensle havuza girmek doğru değildir. Kontak lensle suya girmek, gözün iltihaplanma ihtimalini artırır. Havuza giren küçük çocukların, tuvalet ve havuz temizliğine dikkat etmediği göz önünde bulundurulmalıdır." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 31/07/2017