Şehir Hastanesi Ekonomiye Katkı Sağlayacak


Şehir Hastanesi Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Şehir plancıları ve muhtarlarla birlikte Şehir Hastanesi arazisini inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehir Hastanesi ile şehrimizde sağlık turizmi gelişecek. Çevre iller ve Karadeniz ülkelerinden şehrimize gelecek olan hasta ve hasta yakını Samsun ekonomisine ciddi derecede katkı sağlayacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, beraberinde şehir plancıları, muhtarlar, ilgili Başkan Yardımcısı ve birim müdürleri ile birlikte Dereler mevkiinde yapılması planlanan Şehir Hastanesi alanında incelemelerde bulundu. Toplam 50 hektar arazi üzerinde yükselecek olan 1550 yataklı Şehir Hastanesi'nin yapılacağı alanla ilgili bilgiler alan Başkan Genç, hastanenin hem bu bölgenin gelişimine hem de ilçe ekonomisinin gelişimine önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti.

SAĞLIK TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK

Samsun'un, tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından birini kazanacağını kaydeden Başkan Genç, "Bu büyük projeyi şehrimiz için çok önemli görüyorum. Var olan şehrin alternatifi olarak gördüğümüz bu yer Şehir Hastanesi için en uygun yerdir. Ulaşım açısından çok uygun. Yer tahsisleri yapıldı. Biz de şehir plancıları ve muhtarlarımızla araziyi yerinde gördük. Sadece bu arazinin değil, etrafındaki arazinin de geleceğe dönük planlamasını başlattık. İnşallah Şehir Hastanesi sağlık alanında Rusya ve Karadeniz ülkelerine de hizmet edecektir. Sağlık turizmini bu şehre taşıyacaktır" dedi.

EKONOMİYE CİDDİ KATKISI OLACAK

Spor altyapısını tamamlayan Samsun'un, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın öncülüğünde sağlık altyapısını da tamamlayacağına işaret eden Başkan Genç, "Samsun ve bölge illeri için önem arz eden Şehir Hastanesi, Samsun'umuza sağlık alanında çok büyük bir güç katacak. Tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinde kalitenin artması ve sağlık turizminin gelişmesinin yanında, Yeni Samsun'un şehrin arkasında büyümesine de önemli katkısı olacak. Çevre illerden ve Karadeniz ülkelerinden gelecek olan günde on binlerce hasta ve hasta yakını şehrimizin ekonomisine ciddi derecede katkı sağlayacak" diye konuştu.

SAMSUN SAĞLIKTA MARKA OLACAK

Şehir Hastanesi için en uygun yerin Canik olduğuna ve söz konusu yeri daha önce kendilerinin önerdiğine işaret eden Başkan Genç, "İnşallah önümüzdeki yıl Şehir Hastanesi'nin temeli atılacak ve şehrimiz çok önemli bir sağlık merkezine kavuşacaktır. Şehrimiz sağlıkta da marka olacaktır. En başta geçmişten bugüne kadar sağlık alanında getirmiş olduğu değişim ve dönüşümden dolayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve yer problemini kısa bir zamanda çözerek hızlı adım atan Sayın Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 12/11/2017