Çarşamba Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı


Çarşamba Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını İstanbul Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda canlı yayınla gerçekleştirdiği 250 yatak kapasiteli Çarşamba Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “ Ortaya çıkan bu güzel eser biliyorum hepinizi, bizi olduğu kadar heyecanlandırıyor. 56 milyon liraya yatırımla tamamlanan yeni hastane binamızda Sağlık Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımızın destekleri sayesinde en üst düzey teknoloji tıbbi cihazları kullanma imkanı bulduk. Yeni hastanemizin tıbbi cihaz ve teknolojik altyapısı şehir hastaneleriyle yarışacak kadar güçlü. Bu özellikleriyle yeni Çarşamba Devlet Hastanemiz inşallah önümüzdeki 50 yıl içerisinde ilçemizin ve bu hastanemizden hizmet alan bölge insanımızın sağlık ihtiyacını karşılayacak” dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı konuşmasında, “Bu yeni Çarşamba Devlet Hastanemiz öncelikle ilimize ve ilçemize hayırlı olsun. Çarşamba Devlet hastanemiz 250 yatak kapasitesi, özellikleri ve teknolojik donanımları ile sadece Çarşamba’da yaşayan hemşehrilerimize değil, bu bölgede ve çevre ilçelerde yaşayan insanımıza sağlık hizmeti verecek. Ben emeği geçen herkese ve özellikle yapım aşamasında arazilerini hibe derecesinde hastane alanına veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış töreninde beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bu 250 yatak kapasiteli Çarşamba Devlet Hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önceki dönem Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan döneminde, Samsun sağlık yatırımı yönüyle gelecek 40-50 yılın ihtiyacını karşılayacak şekilde hemen hemen her yatırımın ilimize kazandırılması konusunda çok büyük gayret sarf edildi. Samsunlular bunun kıymetini biliyorlar. Ben de 30 yıldır kamu görevi yapıyorum, her ile bu kadar kamu yatırımı düşmez. Bu yönüyle Samsunlular bu hizmetlerin en iyisine layıklar ama emeği geçenlere de teşekkür etmek lazım. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Samsun sağlık kenti, Samsun tarım kenti, Samsun sanayi kenti, Samsun spor kenti, Samsun ticaret kenti, Samsun eğitim kenti ve Samsun turizm kenti diye kentimize özellikler vererek şehrimizi o alanlarda geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Samsun sağlık kenti özelliğini tam olarak hak ediyor diyen Vali Osman Kaymak, “Bütün çevre iller sağlık için Samsun’a geliyorlar. Çevre ve bölge illerin de ihtiyaçlarını karşılayacak Eğitim Araştırma Hastanemiz, Devlet Hastanelerimiz, Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Psikiyatri Hastanemiz, Üniversite Hastanemiz ve özel hastanelerimiz insanımıza en güzel hizmeti vermektedir. Bu yönüyle gerçekten Samsun bir sağlık kenti. Samsun sağlık kenti derken biliyorsunuz ilimizde Medical Cerrahi Alet üreten firmalar var. Buralarda 2-3 bine yakın insan çalışıyor. Dün ilimizde İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli başkanlığında Sayın Vekillerimizin de katılımıyla çok ciddi ve verimli bir toplantı yaptık. Bu çalışmadan çok ciddi sonuçlar çıkacağını ümit ediyoruz, bekliyoruz. Samsun inşallah Medical Cerrahi Aletler üretme alanında da iddialı olacaktır. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çarşamba ilçemizde yapımı tamamlanan toplam 7.736 metre kare oturum alanı, toplam 45.000 metre kare kapalı alanı, 250 yatak kapasiteli, 104 poliklinik odası, 7 ameliyathanesi ve 40 yoğun bakım yatak sayısı olan Çarşamba Devlet Hastanesi’nin açılışını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda düzenlenen TOKİ 53 bin 626 Sosyal Konut ve 130 tesisin açılışı ile 50 bin Yeni Sosyal Konutun tanıtım töreninde Samsun’a telekonferans sistemiyle bağlanarak gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Osman Kaymak, protokol üyeleriyle birlikte Çarşamba Devlet Hastanesi servislerini ziyaret ederek, tedavi gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.

250 yatak kapasiteli Çarşamba Devlet Hastanesi’nin açılış törenine ayrıca, 65. Hükümet Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 60. Hükümet Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 05/03/2019