Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Terme'de Sağlık Konferansı


Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Terme'de Sağlık Konferansı

Opr. Dr. Keleş, bel fıtığı tedavisinde yeni yöntemi anlattı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Konferansları'nın bir yenisi daha Terme ilçesinde gerçekleşti.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından Terme ilçesinde yoğun bir katılım ile düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Alanında uzman doktorlarımız ile sadece Samsun ve ilçeleri değil, komşu il ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızı bugün Terme ilçemizde düzenliyoruz.

Gösterdiğiniz ilgi ve alaka için sizlere teşekkür ediyorum. Her gün kendini yenileyen, geliştiren sağlık uygulamaları ile akademik kadrosuyla hastalara son teknoloji ile otel konforunda hizmet sunmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Bugün doktorumuz Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş aranızda kendileri alanında sizlere bilgiler aktaracak, sizlerinde sormak istediği sorular varsa onları cevaplamak üzere burada bulunuyoruz." dedi.

BEL FITIĞI NEDEN OLUR

Daha sonra sunumlarını gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, bel fıtığı neden olur ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Opr. Dr. Naki Keleş, "Günlük hayatımızda yaptığımız ani hareketler ya da kaldırılan ağır eşyalar belimiz de ciddi hasarlar bırakmakta hatta fıtığa varan sağlık problemlerine yol açmaktadır. Geçer diye beklediğimiz ya da doktor kontrolü dışında yapılan tedavi yöntemleri hastanın günlük yaşantısını olumsuz etkilemekte hatta daha da büyük hasarlara yol açmaktadır.

Bel fıtığı olan her hastanın ameliyat olması gerekmemektedir. Hastanın dinlenme, fizik tedavi uygulamaları gibi cerrahi olmayan seçeneklerle bel fıtığı hafifletilebilmektedir. " dedi.

TAM ENDOSKOPİK BEL FITIĞI YÖNTEMİ

Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan tam endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında önemli bilgiler veren Keleş, "Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezimizde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalar günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir. Tam endoskopik (kapalı) bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının açık ameliyatlara oranla daha az olması, hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi, cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Terme halkı tarafından yoğun ilgi gören konferans, soru cevap olarak devam etti. Yaklaşık 1 saat süren konferansta memnuniyetlerini dile getiren Termeliler, böylesi önemli etkinliklere imza atan Büyük Anadolu Hastaneleri'ne teşekkürlerini iletti.


Yayın Tarihi: 04/01/2018