Makedonya’lı Besiana Kasami Değişimi Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Yaşadı


Makedonya’lı Besiana Kasami Değişimi Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Yaşadı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi'nde 11 ay önce obezite ameliyatı olan Bigmama ve Mama's programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran sunucu aynı zamanda ses sanatçısı Besiana Kasami'nin büyük değişimi herkesi şaşırttı.

Makedonya ve Kosava'da yaptığı Bigmama ve Mama's programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran sunucu aynı zamanda ses sanatçısı Besiana Kasami, tedavi olmak için 6 Ocak 2017 tarihinde Türkiye'yi, Türkiye'de Samsun'u, Samsun'da ise Büyük Anadolu Hastaneleri'ni tercih etmişti.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Kerim Güzel’e obezite ameliyatı olan Besiana Kasami’nin aradan geçen 11 aylık süre içindeki görsel değişimi ve sağlık süreci hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen basın toplantısına Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Hastane Başhekimi Alparslan Tuhta, Kurumsal İlişkiler Müdürü Fatih Esen, Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op.Dr. Kerim Güzel ve Bigmama ismiyle Dünyaca ünlü sanatçı Besiana Kasami katıldı.

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kurumsal İlişkiler Müdürü Fatih Esen, "Metabolik Cerrahi yöntemi ile obezite ameliyatı için Makedonya'dan ülkemize gelen sanatçı Besiana Kasami 11 ay önce hastanemizde Obezite ameliyatı olmuştu. Aradan geçen zaman zarfında kendisiyle ilgili olarak hem fiziki hem de sağlığı hakkında bilgiler paylaşmak, obezite ameliyatı olmak için karar veremeyen korku hisseden hastalar içinde yaşanan değişimi ve korkulacak hiç bir şey olmamayışını göstermek için buradayız. Ben bir kez daha ilgi ve alakalarını eksik etmeyen sadece Samsun değil Türkiye ve dünyaya sesimizi duyuyar basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞARILI OPERASYON

Başhekim Dr. Alparslan Tuhta'da, "Siz değerli basın mensuplarımızı saygıyla selamlıyorum. Sizlerle 11 ay önce yine burada bir araya gelmiştik. Bigmama ve Mama's programlarıyla milyonların gönlünde taht kuran Besjana Kasami hanımın burada yapılan obezite ameliyatı hakkında bilgiler vermiştik. Bugünde kendisini başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini ve operasyon sonrasındaki durumunu paylaşmak için buradayız. Doktorumuz Op. Dr. Kerim Güzel konuyla ilgili bilgiler verecektir. Tekrardan sizlere hoşgeldiniz diyor, teşekkür ediyorum" dedi.

BİG MAMA DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Samsun'da kendini çok mutlu hissettiğini Anadolu Hastaneleri'nin kendisinin ikinci ailesi olduğunu belirten Besiana Kasami'de, "Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum. Büyük Anadolu Hastaneleri'nin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok memnun ve mutluyum. Benim hayatımı değiştirdiler, bunu pozitif anlamda söylüyorum. Kendimi çok güzel ve sağlıklı hissediyorum. 11 ay önce buraya geldiğim de 110 kiloydum, ameliyat sonrası 11 ayda 73,5 kiloya düştüm. Kiloya bağlı olarak bazı hastalıklarım da başlamıştı. Sağlık problemleri çekiyordum. Şimdi Büyük Anadolu Hastaneleri ve doktorum Op. Dr. Kerim Güzel sayesinde sağlığım yerinde. Bu süre içinde bağımızı koparmadık sürekli iletişim halindeydik. Beni sürekli takip ettiler. Sağlığımla ilgili programlarımı yaptılar. Herkese tavsiye ediyorum. Yurt dışında gittiğim yerlerde bana soruyorlar nasıl bu hale geldin diye bazıları tanıyamıyor bende Samsun'u ve Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ni onlara anlatıyorum. Sizin gönüllü elçiniz oldum. Herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

OPERASYON SONRASI YAKIN TAKİP

Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi Doktorlarından Op. Dr. Kerim Güzel ise, "Besiana Kasami'ye yaptığımız operasyonun üzerinden 11 ay geçti. Kendisi süre zarfında kilo verdi. Form da kalması için çok çaba sarf etmeyecek. Obezite Cerrahisi ile ameliyatlarda kişinin yeme düzeni yeniden düzenlendiği için bu aynı zamanda fizyolojik bir dizayndır. Bizim mideyi küçülterek bir alan yaratmaktan ziyade aynı zamanda hormonlar etkili olduğu için yeme isteği azalacaktır. Yeme merkezine de müdahale etmiş oluyoruz. Fakat yine de beslenmesine dikkat edecek, sporunu yapacak. Fakat bunun için çok ekstra çaba içine girmiş olmayacak. Obezite cerrahisi sonrasında fazla kilolarının yüzde 80'ni kaybedeceklerdir.

2013 yılında kurduğumuz Genel Cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezimizde bu yıla kadar bin 400 üzerinde obezite ameliyatı gerçekleştirdik. Türkiye'nin ve Dünyanın her tarafından hastamız bize gelip şifa buldu. Önemli olan uygun hastanın olması bu durumda hastanın iyileşme oranı yüzde 85'lere kadar çıkıyor. Hastalarımızın takibi bizim için çok önemli, tek tek onlarla ilgileniyoruz. Bu da bize başarıyı getiriyor."

SAĞLIK TURİZİMİNE BÜYÜK KATKI

Samsun'un sağlık turizminde verdikleri önemli katkılardan büyük gurur duyduklarını belirten Genel Müdür Güner Armutlu'da, "Görüldüğü gibi Big Mama bizimle beraber ve önceki durumundan şuan geldiği noktayı görseli ile kendisi yan yana durunca daha iyi görüyoruz ve bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Yine geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'dan gelen misafirimiz vardı, onu da ameliyat yapıp gönderdik. İsviçre'den gelen hastamız vardı oda şifa bulup gitti. Ondan önce yine Amerika'dan geldi ameliyatını olup gitti. Kısacası Samsun'a dünyanın her yerinden gelip ameliyatlarını burada olup gerek Diyabet gerekse Obezite ameliyatlarını burada oluyorlar. Samsun'u tercih ediyorlar, burada ki başarılı sonuçları gittikleri ülkede anlatınca daha fazla kişi buraya geliyor. Bu da sağlık turizmi açısından önemli gelişmeler yaşanmasına sebep veriyor. Ben bu duygularla Besiana Kasami'ye sağlık ve mutluluk diliyorum. " diye konuştu.

HERKES ŞAŞIRDI

Basın toplantısı sonrası Besiana Kasami'ye Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bir sürpriz vardı. 110 kilodan 73,5 kiloya düşen Kasami'ye 11 ay önceki halini gösteren birebir boyuttaki karton resmi gösterildi. Kendisinin 11 ay önceki halini gören Besiana Kasami'de herkes gibi şaşkınlığını gizleyemedi.


Yayın Tarihi: 08/12/2017