Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Kulak Çubuğu Uyarısı


Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Kulak Çubuğu Uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Yusuf Şentürk, insanların kulaklarını temizlemek için kullandıkları kulak temizleme çubuklarının yanlış kullanımında kulağı tahriş ettiğini, mantardan, kulak zarı delinmesine, enfeksiyondan, işitme kaybına kadar bir çok hastalığa yol açılabileceğini söyledi.

UYARIDA BULUNDU

İnsanlar duş ve havuz sonrası yada kulağının tıkalı gibi hissetiklerinde pamuk sarılı temizleme çubuklarıyla kulaklarını temizlemeye çalışırlar.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Yusuf Şentürk, insanların kulaklarını temizlemek için kullandıkları kulak temizleme çubuklarının yanlış kullanımında kulağı tahriş ettiğini, mantardan, kulak zarı delinmesine, enfeksiyondan, işitme kaybına kadar bir çok hastalığa yol açılabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

İŞİTME KAYBI OLUŞUR

Op.Dr. Yusuf Şentürk, "Kulak çubukları hemen hemen hepimizin her gün kullandığı ürünlerden bir tanesidir. Ancak kulak çubuklarının kulağın içine sokulmasının yanlış ve tehlikeli olduğunu belirtmek isterim. Özellikle doğru kullanılmadığı takdire, bilinçsizce derinliklere sokularak temizlenmesi, mantardan, kulak zarında delinmeye, enfeksiyondan, işitme kaybına kadar bir çok hastalığa yol açabilmektedir.

DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Unutmayın ki; kulağımız doğal yapısı gereği kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Üstelik kulak kirleri sanılanın aksine kulağımız için faydalıdır. Ama kulak çubuğu ile bu faydalı kirlere müdahalede bulunarak kendi kendimize kötülük yapıyoruz. Bunun dışında kişi de işitme kaybı, çınlama ve baş dönmesi gibi bir takım yakınmalar görülebilir. Bunun için mutlaka uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 08/05/2018