Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Başarılı Operasyon


Büyük Anadolu Hastaneleri'nde Başarılı Operasyon

Görenleri şoka uğratan, duyanların şaşkınlığı gizleyemediği Günay Bay isimli bayanın karnında oluşan 7,5 kilo ağırlığında ve 50 santim çapında kist Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Dinler tarafından başarılı operasyonla çıkarıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ne başvuran 38 yaşındaki bir kadının karnından 7,5 kilo ağırlığında ve 50 santim çapında kist Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Dinler ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla çıkarıldı.

AMELİYAT KARARI VERİLDİ

Samsun'da yaşayan Gülay Bay isimli kadın, yaklaşık 15 gün önce karın şişmesine bağlı olarak yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Dinler'in yaptığı tetkikler sonucu Bay'ın karnında çok büyük bir kist olduğu tespit edildi. Çekilen ultrason da  bile boyutu belli olmayan kist için ameliyat kararı alındı.

Yaklaşık 2 saat süren zorlu operasyonun ardından 38 yaşındaki kadının karnından 7,5 kilo ağırlığında, 50 santim çapında devasa bir kist çıkartıldı.

KORKTUĞU İÇİN GELMEMİŞ

Başarılı bir ameliyatla kisti karın bölgesinden aldıklarını belirten Opr. Dr. Halil İbrahim Dinler, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hastamız bundan 15 gün önce karnında şişlik şikayeti ile başka bir hastaneye başvurmuş ve orada bu kistin çok büyük olduğunu, kist ameliyatında riskli olduğu için orada yapılamayacağını söylenmiş. Bu ameliyat içinde üniversite hastanesine başvurulması gerektiği de söylenmiş kendisine.

ŞİKAYETLERİ ARTMIŞTI

Bunun üzerine hastamız bize başvurdu. Gerçekten de ultrason ile gördüğümüzde kistin boyutunu ölçemedik çünkü çok büyüktü. Artık hastanın kistin büyümesiyle nefes alması da zorlaşmıştı. Dış görünüşü 9 aylık bir hamile gibiydi. Bu yüzden ameliyat süresini hızlandırmak zorunda kaldık. Yapılan tetkikten sonra ameliyatı gerçekleştirdik. Tabi çok büyük olduğu için kist çok daha nadir büyüklükte geliyor. Çünkü genelde karında ağrı olan, karında şişlik olan mutlaka bir hekime başvuruyor. Ancak bu hastamız korktuğu için şikayetleri olduğu halde herhangi bir doktora başvurmamış ağrısı olduğu halde. 2 seneden beri ağrısı ve şikayetleri varmış.

DURUMU İYİ

Artık nefes alamaz hale geldiğinde de mecburen başvurmuş. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Kistin hem büyük olması hemde bağırsaklara yapışık olması nedeniyle bir takım zorluklar taşıyordu. Ancak ekibimizle beraber başarılı bir şekilde operasyonumuzu gerçekleştirdik. 7 buçuk kilo ağırlığında kisti başarıyla çıkardık. Hastamızın genel olarak sağlığı çok iyi. Bir kaç gün içinde de hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz." dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisini sağlığına kavuşturduğu için doktoru Op. Dr. Halil İbrahim Dinler'e ve ilgi, alakaları için Büyük Anadolu Hastaneleri'ne teşekkür eden Gülay Bay ise, korktuğu için hastaneye gitmekte geciktiğini, nefes almakta iyice zorlandığı için hastaneye başvurduğunu, ameliyattan sonra kendini çok iyi hissettiğini söyledi.


Yayın Tarihi: 17/05/2018