Büyük Anadolu Hastaneleri'nde 100. Yıl Etkinliği


Büyük Anadolu Hastaneleri'nde 100. Yıl Etkinliği

Büyük Anadolu Hastaneleri, Milli Mücadele'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlatmış olduğu "100. Yıl" logolu broşürleri kurum içinde çalışan ve vatandaşlara dağıttı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşmasıyla başlayan istiklal mücadelesinin 100. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. 

Büyük Anadolu Hastaneleri'de kutlamalar çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen 100. yıl logosunu hastanenin belirli noktalarında oluşturduğu köşelere afiş asarak ve hazırlattığı bilgilendirici broşürleri çalışanlara ve vatandaşlara dağıtarak farkındalık oluşturdu. 

19 MAYIS 1919 DÖNÜM NOKTASIDIR

Milli Mücadele'yi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu, gururu ve heyecanını Büyük Anadolu Hastaneleri  ailesi olarak hep birlikte yaşadıklarını ve yaşattıklarını dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Cihan Başoğlu " Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meşale İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktasıdır. Samsun'dan başlatılan bu bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen büyük mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. 

Bu anlamda 100. yıl etkinlikleri kapsamında hastane olarak bu emanete sahip çıkma adına böyle bir çalışmaya imza attık. 

Bu duygu ve düşünceler içinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı ve devletimizi kazandıran tüm kahramanları, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 07/05/2019