Menisküs Yırtığı'nda Artroskopi Yöntemi


Menisküs Yırtığı'nda Artroskopi Yöntemi

Artroskopi yöntemiyle şifa buldu

Halı saha maçında yanlış yaptığı hareketten dolayı Menisküs Yırtığı oluşan Halil İbrahim Efe'ye, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde uygulanan Artroskopi yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Menisküs Yırtığı özellikle her sporcunun korkulu rüyasıdır. Kötü sonuçlara sebep veren bu sağlık sorunundan Artroskopi yöntemi ile kurtulmak mümkün.

Menisküs Yırtığı nedeniyle Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ne başvuran 23 yaşındaki Halil İbrahim Efe'ye Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı tarafından Artroskopi Menisküs Ameliyatı yapıldı.

KORKUYA GEREK YOK

Yaşadığı süreci anlatan Halil İbrahim Efe, "Halı saha maçında yanlış yaptığım hareketten dolayı menüsküsümü zorladım. Ve bu sebepten yırtık meydana geldi. Ameliyattan korktuğum için başka yerlere başvurmadım. Bu süreçte de ağrılarım devam ediyordu. Bu şekilde yaşamıma devam etmeye çalışıyordum. Ve bu süre zarfında da spor aktivitesi yapamıyordum. Daha sonra Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı'yı duydum. Türkiye'de isim yaptığını duydum. Ve ameliyat olmaya karar verdim. Artroskopi yöntemi ile çok basit 2 tane delik açılarak yapılacağını öğrendim. Bu benim içimdeki ameliyat korkusunu attı. Daha sonra büyük Anadolu Hastanesi'ne başvurdum ameliyat için. Daha sonra Cem hocamız ameliyatın basit geçeceğini anlattı. Sonrasında emar çekindik. Emardan sonra dizimin durumu kötü olduğunu öğrendim. Daha sonra artroskopi ameliyatı randevusu aldık ve gittik. Ameliyatımızı olduk. Gayet Büyük Anadolu Hastanesi'nin vermiş olduğu hizmetten çok ilgililerdi. Şuanda hiçbir şikayetim yok. Spor aktivitelerime tekrardan başladım." dedi. 

DOKTORA BAŞVURUN

Ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında en sık görülenin menüsküs yırtıkları olduğunu, bu hastalığın tedavi edilmemesi halinde sakat bırakabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, "Dize alınan darbelerle oluşan ağrıları basite almadan en kısa sürede doktora gitmek gerekir. Günümüz de gelişen teknolojisi sayesinde artık çok kolay tedavi edilebilmektedir." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 28/05/2018

Diğer Resimler

Menisküs Yırtığı'nda Artroskopi Yöntemi