Bel ve Boyun Fıtığında Tanı ve Tedavinin Önemi


Bel ve Boyun Fıtığında Tanı ve Tedavinin Önemi

Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkili ve çalışanlarına ‘’Bel ve Boyun Fıtığı’’ konulu sağlık semineri verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde düzenlediği sağlık seminerlerinin bir yenisini daha Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
Müdürlük yetkilileri ve personeline, Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç tarafından  ‘’Bel ve Boyun Fıtığı’’ konulu seminer verildi.

BEL VE BOYUN FITIĞI NASIL OLUŞUR
Op. Dr. Eyüp Genç, bel ve boyun fıtığı nedir, nasıl oluşur, tedavi yöntemleri nasıl yapılır gibi soruların yanıtını verdi.
Op. Dr. Eyüp Genç; "Fıtık, vücuda ait herhangi bir organ veya yapının normal bulunması gereken anatomik sınırlarının dışına taşmasına denir.
Bel ve boyun fıtığı; omurgalar arasındaki disk dediğimiz yastık dokunun travma, yaşa bağlı yıpranma, uzun yıllar hatalı pozisyonlarda iş görmek, duruş bozuklukları ya da başka nedenlerle nedenlerle kanlanma ve beslenmesinin aksayıp yapısının bozulması sonucu ortaya çıkar.

FITIK BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ
Her bel veya boyun ağrısı fıtık değildir ancak tekrarlaması veya şikayet süresinin uzaması durumunda sorunun net ortaya konması için incelenmesi gerekir.
Fıtık bölgesinden çıkan sinirin uzanma yoluna bağlı olarak yanma, karıncalanma, ağrı, hissizlik, keçeleşme, idrar kaçırma ve etkilenen seviyenin hizasındaki iç organa has belirtiler ortaya çıkar.
Tedavisinde ağrı kesici hap veya enjeksiyonlar, operasyon geçirmek çoğu zaman soruna kalıcı yanıt bulmaktan ziyade kısır sonuçlar doğurmaktadır. Bunun için mutlaka tanı ve tedavinin doğru ellerde yapılması büyük önem arz eder" diyerek sözlerine son verdi.
Seminer, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç'in, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin  ‘’Bel ve Boyun Fıtığı’’ üzerine sormuş olduğu sorulara yanıt vermesiyle son buldu.


Yayın Tarihi: 06/10/2019