Sağlığına Akupunktur Tedavisi İle Kavuştu


Sağlığına Akupunktur Tedavisi İle Kavuştu

Emel Hesabdar Alerji ve Romatoid Artrit şikâyetleri ile Medical Park Samsun Tıp Merkezi Akupunktur Kliniği’ne başvurdu. Akupunktur tedavisi uygulanan Emel Hesabdar tedaviden sonra eski sağlığına yeniden kavuştu.

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Akupunktur, Romatizmal hastalıklarda tek başına veya mevcut tedavilere eklenerek başarılı sonuçlar alınan bir tedavi yöntemidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, problemli bölgedeki kan dolaşımını düzenler, ödemi azaltır. Ağrı kesici özelliği ve hücre yenilenmesi sayesinde hareket kısıtlılığını azaltır. Atakların daha hafif atlatılmasını ve vücutta oluşabilecek tahribatın en az seviyede kalmasını sağlar. %80-90 oranında hastalığın ilerlemesini durdurur.”dedi.

Emel Hesabdar’ın Nisan 2016’da Alerji ve Romatoid Artrit şikâyetleri ile Medical Park Samsun Tıp Merkezi Akupunktur polikliniğine başvurduğunu söyleyen Dr. Şahin “Emel Hanım yan etkiler nedeniyle verilen romatizma ilaçlarını kullanamıyordu. Sağ diz ve kalça ekleminde ağrı, şişlik, ısı artışı, hareket kısıtlılığı mevcuttu. İlk etapta kendisine 5 seans akupunktur tedavisi uygulandı. Hastamız 2.seansa geldiğinde eklem ağrılarında azalma, 3.seansa geldiğinde ağrılarında ve alerji şikayetlerinde bariz azalma, ısı artışı-şişlik ve hareket kısıtlılığında düzelme kaydedildi. Kendini daha iyi hissettiğini ifade etti. 4.seansa geldiğinde şikâyetleri neredeyse tamamen geçti. 5.seansa geldiğinde hiçbir şikayeti kalmamıştı ve tedavisi sonlandırıldı. Yaklaşık 3 ayı rahat bir şekilde geçiren hasta 3 ayın sonunda dilinde, dudağında ve sağ dizde şişlik şikâyetleri ile tekrar başvurdu, tedavi uygulandı, 4gün sonra telefonda görüşüldü, şikâyetlerinin tamamen geçtiği öğrenildi. 10 gün sonra 5 seans koruyucu tedavi uygulanmak üzere hasta tekrar başvurdu, aradan 1,5ay geçti hastamızın herhangi bir şikayeti yok, takibi devam ediyor.”diye konuştu.

Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Emel Hanım’ın hikâyesinden anlaşıldığı üzere kronik hastalıklarda uzun süreli takip ve tedavi gerekmektedir. Romatizmal hastalıkların çoğu mevcut tedaviler de dahil tamamen ortadan kaldırılamaz. Zaman zaman hastalığın tekrarlayabileceği bilinmelidir. Tedavi uzun sürelidir hatta bazen ömür boyu sürebilir. Bu nedenle sürekli bir hekim-hasta işbirliği gerektirir. Tedavide amaç; yakınmaların ortadan kaldırılması, ortaya çıkabilecek organ tutulumları ve eklem harabiyetinin önlenebilmesi, hastanın yaşam konforunun en üst düzeyde sürdürülebilmesidir. Akut atak dönemlerinde uygulanan tek seanslık tedavi bile yaklaşık 10-15 günlük bir rahatlama sağlar. İlaç kullanmasına engel bir durumu olan Emel Hanım gibi hastalarda akupunktur tedavisi yaşam kalitesini artırmakta ve hastalara farklı bir tedavi imkânı sunmaktadır. Mevcut ilaç tedavilerine devam eden hastalarda ise tedavinin etkinliğini artırarak kullanılan ilaç sayısını ve dozunu azaltmak, yan etkileri ortadan kaldırmak mümkündür. Bu amaçla Akupunktur tedavisi destekleyici olarak mevcut tedaviye eklenebilir.”

Emel Hesabdar’ın kardeşi Ayşe Hesabdar’a da akupunktur tedavisi uyguladıklarını söyleyen Dr. Ayşegül Elbir Şahin “Ayşe hanım Bahar alerjisi, hapşırık, öksürük, boğazda kaşıntı, el bileğinde sinir sıkışmasına bağlı ağrı (carpal tunel sendromu) şikâyetleri ile geldi. Ayşe hanıma 5 seans akupunktur tedavisi uygulandı. Hastamız 2.seansa geldiğinde tüm şikâyetlerinde azalma, 3.seansa geldiğinde alerji şikâyetlerinde bariz azalma-el bilek ağrısında yarı yarıya azalma, 4.seansa geldiğinde tüm şikâyetlerinin neredeyse geçtiği, 5.seansa geldiğinde ise şikâyetlerinin tamamen kaybolduğu kaydedildi. Hasta kendini daha iyi hissettiğini, halsizlik durumunun da kaybolduğunu ifade etti ve tedavi sonlandırıldı” şeklinde ifade etti.

Emel Hesabdar “Ankara'da özel bir klinikte Akupunktur tedavisi yaptırmıştım ve faydasını görmüştüm. Ama tam anlamıyla şikâyetlerim bitmemişti. Şuan hiçbir sıkıntım yok, faydasını tam anlamı ile gördüm diyebiliyorum. Kardeşim de Dr. Ayşegül Hanım’a tedavi oldu ve sağlığına kavuştu. Doktorumuz Ayşegül Elbir Şahin’ e ben ve kardeşim adına teşekkür ederim” dedi.


Yayın Tarihi: 09/10/2016