Bana Bir Şey Olmaz Demeyin Check-Up Yaptırın


Bana Bir Şey Olmaz Demeyin Check-Up Yaptırın

Check-up taramaları erken tanı için çok önemli

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, kişi de hiç bir belirti göstermeden gizlice ortaya çıkan ve hayati riskler taşıyan kalp hastalıklarından korunmak için erken tanının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Dünyada her yıl milyonlarca kişi kalp rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, fakat düzenli olarak yapılan sağlık taramaları, hiçbir belirti vermeden gizlice ilerleyen kalp hastalıklarının erken dönemde fark edilmesine ve başarılı bir tedavi yöntemlerinin uygulanmasına imkan sağladığını söyledi.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Yücel, "Türkiye’de her yıl yüz binlerce kişi kalp kaynaklı sağlık problemleri nedeniyle yaşamını yitirmektedir. Gizlice ilerleyen kalp hastalıklarının neredeyse hiçbir belirti göstermeden ilerlediğini görüyoruz. Bu anlamda birçok hastalıkta olduğu gibi kalp hastalıklarında da erken tanı çok büyük önem taşımaktadır. Bununla ilgili olarak belirli zamanlarda yapılacak olan check-up taramaları da kalpte şüpheli bir durum görülmüşse bunun ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Sorunun niteliğini ve tedavi şeklini belirlemek için ileri tetkiklere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için vereceğiniz bir kan bile bazı sağlık problemlerini ortaya koyabilmektedir. Bunun için "bana bir şey olmaz, turp gibiyim" gibi sözleri bir kenara bırakarak kendinize zaman ayırarak bir uzman doktora mutlaka görünün"


Yayın Tarihi: 09/11/2017