Antikor Testleri Yaygınlaşıyor


Antikor Testleri Yaygınlaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli ve Ankara’da sanayiye hizmet vermek üzere test laboratuvarları kurulduğunu kaydederek, “Sanayide antikor testlerine başlıyoruz. 13 ilimizde; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Gaziantep, Manisa, Eskişehir, Bursa ve Kayseri’de antikor testleri yapılacak.” dedi.

Bakan Varank, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na video konferans yöntemiyle katıldı. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını nedeniyle dünyanın zor bir sınavdan geçtiğini söyleyen Varank, konuşmasında şunları kaydetti:

ANTİKOR TESTLERİ: 

Sağlık Bakanlığımızla birlikte, Kocaeli ve Ankara’da sanayiye hizmet vermek üzere test laboratuvarları kurduk. Düzenli PCR testleri yaptık. Şimdi de sanayide antikor testlerine başlıyoruz. 13 ilimizde (İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Gaziantep, Manisa, Eskişehir, Bursa ve Kayseri’de) antikor testleri yapılacak.

COVID-19 TEDBİRLERİ: 

Konya ve Bursa’da testler dün itibariyle başladı. Sizlere de müjdeyi vereyim. Kocaeli’nde antikor yani bağışıklık testleri bugün başlıyor. Tabi bu testler kadar önemli olan bir diğer konu da; sizlerin iş yerlerinizde alacağınız tedbirler.

Kaynak: sanayi.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/06/2020