Yaygın Aşılama İle Güçlendirilmiş Bir Uygulama Hedefliyoruz


Yaygın Aşılama İle Güçlendirilmiş Bir Uygulama Hedefliyoruz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların da aşılanmasına başlanacağını belirten Bakan Koca şunları söyledi;

"Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedefliyoruz. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır.

Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu günlerde dünyanın en hızlı aşı kampanyalarından birini yürüttük. Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür ediyorum.

Bilim insanlarımız Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile sürecin başından beri irtibat halindeyiz. Daha önce 27 Aralık 2020’de 30 milyon doz olarak imzaladığımız anlaşmayı 120 milyon doza çıkardık. Destek ve gayretleri için bir kez daha Uğur hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum.

Aşı tedariki yavaşladığında sizi ne kadar açık bilgilendirmişsek bugün de bu güzel haberleri aynı açıklıkta takdirlerinize sunuyorum. Her olumlu gelişmeyi eleştirmeye devam edenler elbette olacaktır ve bu saygı çerçevesinde kaldıkça haklarıdır da."


Yayın Tarihi: 26/05/2021