Sağlık İl Müdürü Oruç’tan Ramazan Ayı ve Bayram Uyarısı


Sağlık İl Müdürü Oruç’tan Ramazan Ayı ve Bayram Uyarısı

Samsun’da yeni tip koronavirüs hastalığıyla yürütülen etkin mücadele sayesinde dün itibariyle 605Covid-19 hastasının iyileşerek taburcu olduğunusöyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, il olarak pik dönemini atlattıklarını belirterek,ancak gerekli özenin vatandaşlar tarafından gösterilmemesi durumunda, bu olumlu tablonun boşa gideceği, tüm kazanımların kaybedilip iki ay öncesine dönüş yaşanabileceği konusunda halkı uyardı.

Yürütülen eş güdümlü çalışma sayesinde hastanelerdeki tedavi ekipleriyle, sahada temaslı hastaları takip eden filyasyon ekiplerinin tam bir uyum içinde görev yaptığını belirten Sağlık Müdürü Oruç, bu çalışma sayesinde vaka sayısında her geçen gün düşüş yaşadıklarını, ancak tüm olumlu verilere rağmenRamazan ayının ve bayram sürecinin salgının kontrol altına alınmasında kritik bir dönem olduğunu vurguladı.

Ramazan ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi tedbirlere en üst düzeyde uyulduğu takdirde çifte bayram yaşanabileceğini belirten Oruç, bu sene iftar misafirliklerine ara vermemiz gerektiğini, ramazan bayramında da yüz yüze görüşme yerine telefonla, görüntülü olarak büyüklerimizi arayarak bayramlarını kutlamamızın daha doğru olacağını vurguladı.

Bu bayram eski bayramlar gibi olmayacak diyen Sağlık Müdürü Oruç, ülke çapında Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen büyük mücadelenin boşa gitmemesi için, adımlarımızı daha da dikkatli atmamız gerektiğini belirterek, “Bu zor süreci el birliğiyle, en az hasarla atlatacağız, bu salgından hem ülke hem sağlık sistemi olarak güçlenerek çıkacağız ve sağlıklı günlere hep beraber döneceğiz” dedi.


Yayın Tarihi: 06/05/2020